Flash

Ştiu că mă repet, dar n-am ce-i face. Din păcate şi istoria face la fel, chiar dacă sub alte forme, chiar dacă esenţa este aceeaşi. Mă refer la faptul că în ţara noastră e o nebunie totală. Adică avem un preşedinte care spune o propoziţie la începutul mandantului şi continuă cu a doua pe la sfertul acestuia şi o coaliţie de guvernare care îşi bate joc de noi până îşi adună şeful statului cuvintele. Spre exemplu, scandalul legat de mutarea ambasadei României de la Tel Aviv la Ierusalim imediat după ce au făcut gestul ăsta americanii. Că la pupincurisme şi copieri stăm bine de tot. Dar ca să ne dea peste nas, prietenii americano-evrei (sau mă rog, invers) au invitat oficialii din ţara noastră doar la recepţia dinainte de manifestarea oficială. Adică la mâncat şi la băut gratis pe banii prostimii din ţară că la chestiile de politică adevărată n-aveau ce să caute alde pesediştii lui Dragnea. Nu de altceva, dar mai dădea madam Dăncilă sau vreun angajat din guvern cu mucii în fasole precum a făcut-o chiar sosia lui Dragnea în variantă feminină la Vatican. De Viorica vorbesc. Care a amestecat ce mai ştie din limba română cu ce nu ştie în limba engleză şi în loc să i se adreseze Papei Francisc, cum o face oricare individ care a pus mâna măcar pe o carte, cu „santictatea voastră” i s-a adresat cu apelativul „sfinţia voastră”. Dar la urma urmei ce mi-e Dealul Mitropoliei şi ce mi-e Piaţa „Sfântul Petru” din Vatican. Suntem latini şi unii şi alţii. Plus că a mai minţit şi ulterior, spunând că şeful catolicilor a promis că va vizita Teleormanul (pardon, România), ştire contestată rapid de papistaşi. Şi dacă am ajuns iar la marioneta din Videle plantată la Palatul Victoria mi-aş dori să-l rog pe Livache să-i dea voie Vioricăi să-şi angajeze un purtător de cuvânt. Ar avea două chestii de câştigat. Odată că nu se mai face premierul de rahat, dar şi pregăteşte un nou candidat pentru primăria capitalei. Că în poşeta fiecărui purtător de cuvânt stă un portofoliu de edil. Scriu asta pentru că cucoana (cacofonie voită) a comis-o iar. Citez şi prostia, şi un comentariu preluat dintr-o publicaţie online care face caterincă de limbajul doamnei „profesoare”: „Duamna premiel Veorica a glăsuit din nou: «Orice om îi e frică de o plângere penală», zice ea. Stimată doamnă Dăncilă, la orice om care este, nu ar trebuieşte să-i este frică de plângere penală, decât doar dacă a făcut şmenuri, cum ar fi cu fonduri europene care nu mai este sau cu balta Belina, care nu oricărui om îi e voie să pescuieşte. Clar?”

COSMIN LEAHU

Print Friendly, PDF & Email

Un comentariu

 1. Cerban_Șostache says:

  Lecțiuni despre frecțiuni:

  „CARMOL PROSPECT, INDICATII, SOLUTIE FRECTIE

  Carmol prospect

  Prezentare farmaceutica: Solutie pentru uz extern, continând: alcool 53,605 g; aldehida cinamica 0,125 g; mentol 0,500 g; ulei de pin 0,200 g; ulei de cimbru 0,020 g; apa distilata pâna la 100,00 ml (flac. a 50 si 100 ml solutie).
  Actiune terapeutica: Revulsiv si analgezic local, activeaza circulatia sangelui, in timpul aplicarii locale are o actiune rubefianta decongestionand tesuturile subiacente locului aplicarii. Uleiul de cimbru are efect tonic local. Mentolul produce dilatarea vaselor de sange superficiale, determinand initial o senzatie de raceala pe piele, urmata de incalzire. Aplicarea locala are efect reconfortant.
  Indicatii: Extern, pentru frictiuni locale, in gripa, raceala, dureri misculare si articulare, febra, nas infundat. Nu se va folosi la copii sub 3 ani.”

  Deci,încurajat de deosebita dumneavoastra agerime in a sesiza subtilul în comunicarea atât verbală cât și non-verbală,improprietățile din limbajul unor demnitari,in special de la raionul de prim-miniștri,văzând noi însă și pericolul alunecării înspre unele confuzii inevitabile în context,ne-am gândit să vă sprijinim în muncă,nu că v-ați clătina,însă, orșicât,nici să nu dați impresia,ca să nu vă strice la fason și la bazon,am putea zice! Deci:
  – următoarele produse nu trebe consumate pe stomacul gol și,în general,sub nici o altă formă decât cea indicată pe etichetă sau în prospect! Deci nu halena pică prost ,că câți nu au probleme cu halena și, iaca,au luat și premiul Nobel,ci riscul de confuzii,de iluzii,de perfuzii,de contuzii,de aluzii…Cf. mai jos:
  http://prntscr.com/jj00kq
  http://prntscr.com/jj00uw
  – rețineți,vă rog,că precizarea „extern” din prospectul de mai sus se referă exclusiv la „uz extern”,la o frecție,cum ar fi,la un picior de lemn sau la ramatisme,orice altă interpretare fiind hazardată și nedemnă de vigilența dvs. literar-lingvistică.
  – la fel,precizarea „…nu se va folosi la copii sub 3 ani” nu reprezintă o dezlegare,un fel de harți,pentru cei de peste trei ani ,spre a o folosi intr-o manieră improprie,din registrul uzului intern.
  Folosind aceste modeste sfaturi, v-ați putea imbunătăți simțitor percepția despre lume și viață,domoli fierbințeala,lărgi unghiul de câmp și crește cu 20%,pe puțin ,aria întelegerii juste a etichetei la Vatican.
  Respectiv a faptului ca sintagma „..sfinția voastră” reprezintă,in limba română,ezact același lucru ca și sintagma „..sanctitatea voastră”, fără alte precizări stilistice,adecă pe stil nou&vechi.
  Amin!

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: