Finanţele sucevene şi-au „bătut” cu peste 4 la sută programul de încasări stabilit pentru primul sfert al anului

> „AJFP Suceava a încasat, în primul trimestru al anului 2018, venituri bugetare de 382,76 milioane lei, cu 15,16 milioane de lei peste nivelul programat”, informează Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice > Doar prin aplicarea de somaţii, popriri, popriri la terţi, sechestre pe bunuri mobile şi pe bunuri imobile, la bugetul statului au intrat 19,94 de milioane de lei

Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Suceava a depăşit programul de încasări de venituri bugetare, a comunicat Direcţia Generală de Planificare, Monitorizare şi Sinteză a Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală, realizările fiind cu 4,12% mai mari în comparaţie cu nivelul planificat pentru primul trimestru al anului 2018.

„Gradul de realizare a programului de încasare a veniturilor bugetare nete, indicator cumulat la nivelul trimestrului I al anului 2018, a fost de 104,12%. AJFP Suceava a încasat, în primul trimestru al anului 2018, venituri bugetare de 382,76 milioane lei, cu 15,16 milioane de lei peste nivelul programat”, se arată într-o informare a Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice Suceava. Conform sursei citate, în intervalul 1 ianuarie-31 martie 2018 s-au efectuat toate demersurile legale în vederea diminuării continue a arieratelor recuperabile aflate în sold la finele anului precedent. Astfel, la sfârşitul primului trimestru al acestui an, în cazul persoanelor juridice, arieratele recuperabile aflate în sold la 31 decembrie 2017 s-au diminuat până la 70,27 de milioane de lei. În ceea ce priveşte persoanele fizice, arieratele recuperabile, aflate în sold la finele anului precedent de raportare, s-au micşorat până la 23,54 de milioane de lei. „Au fost luate măsuri pentru accelerarea recuperării arieratelor, îmbunătăţirea procedurii de valorificare a bunurilor în cadrul executării silite, al insolvabilităţii şi al stabilirii răspunderii solidare”, se subliniază în analiza AJFP, conform căreia, prin aplicarea de somaţii, popriri, popriri la terţi, sechestre pe bunuri mobile şi pe bunuri imobile s-au încasat 19,94 de milioane de lei. De menţionat este faptul că în sold, la persoane juridice, pe 31 decembrie 2017, se aflau arieratele recuperabile de 102,73 de milioane de lei, ţinta de reducere, la sfârşitul anului 2018, fiind una de până la 56,50 de milioane de lei. În dreptul persoanelor fizice, la finele anului 2017, arieratele recuperabile erau de 27,69 de milioane de lei, odată cu încheierea anului în curs acestea urmând a scădea la 17,99 de milioane de lei.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: