Cine i-a făcut celebri

Observaţi că avem nume începând cu litere din coada alfabetului (nu a societăţii…): Teodorescu, Todiruţ, Vartic (mă opresc doar la aceste exemple…). Poate că, dacă tot a hotărât astfel, Dumnezeu nu-l va căuta şi pe cel al cărui nume începe cu X, pe care să-l dea pe mâna DNA. Să sperăm că suntem ultimii pe lista inculpaţilor.

Deşi am fost un inculpat cu oarece notorietate trimis în judecată de DNA şi declarat nevinovat de instanţa de judecată, se pare că am scăpat atenţiei (ceea ce nu mi s-a întâmplat când am fost trimis în judecată) colegilor de breaslă, care n-au mai avut aceeaşi promptitudine să anunţe că am fost achitat. Şi nici să se întrebe, măcar acum, când s-a dat o soluţie, de ce?

Dar, de fapt, gălăgioşii ziarelor concurente nu se întreabă niciodată dacă ceea ce reproduc din dosare de cercetare penală în ziare este adevărat, unii chiar plusând pe seama „dovezilor” invocate de procurori. Cine citeşte rechizitoriul întocmit în dosarul subsemnatului va fi convins că el a fost întocmit de fapt de jurnalistul ziarului care se pretinde lider al presei sucevene, într-atât de „documentat” este şi de asumat în paginile publicaţiei respective de către ziaristul-procuror. A-ţi asuma argumentele procurorului fără a te îndoi o clipă de probele şi judecata sa şi a te transforma şi în judecător este măsura supremă a presei ori făcută după ureche, ori de-a dreptul aservită altor instanţe decât cea acreditată într-o societate normală, într-un stat (aşa-zis) de drept.

Sentinţa instanţei în toate cazurile dovedeşte uşurinţa trimiterii în judecată, dar şi uşurinţa cu care ziarişti de duzină se fac propagandiştii ce se joacă cu onoarea şi demnitatea oamenilor. Motivaţia lor că, la urma urmei, cazurile noastre sunt subiecte de presă ca oricare altul este, într-adevăr, valabilă, dar una e să anunţi sec că un individ este cercetat penal şi alta să te baţi să obţii (ilegal) dosarul de cercetare şi să publici lucruri necenzurate de instanţa de judecată.

Este un abuz inimaginabil să spurci un om sub semnătură proprie cu argumentele altuia, ale celui obligat de onoarea meseriei să respecte prezumţia de nevinovăţie.

Şi care rămâneau bieţi procurori cu dosare finalizate cu achitat, dacă nu le-ar fi făcut reclamă „camarazi” de breaslă cam de aceeaşi teapă.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: