Un punct de vedere

Altă minune a lumii

Motto: „Cu o rândunică nu se face primăvară”

 (Aristotel, Etica nicomahică)

 Devenit proverb şi în limba română

Cine ar fi crezut că legile cu dedicaţie, făcute de PSD-işti pentru penalii lor, cum clamau toţi cei interesaţi şi toţi cei chemaţi în jurul lor, îi vor „acorda” (este o propunere a procurorilor DNA), lui Călin Popescu-Tăriceanu 3 ani de puşcărie, la frecvenţă continuă, poate acum să-şi facă o idee de cât de tare este statul de drept la noi şi cât de anapoda se dau pedepsele. De exemplu, eminenţa cenuşie Viorel Hrebenciuc a măsluit vreo 42 de mii de ha de pădure, a făcut bani buni, a fraudat statul şi a primit 2 ani de puşcărie care trebuie confirmată de judecători, iar fiul său s-a învârtit de o suspendare de un an. Cică Tăriceanu ar fi tăinuit adevărul, apărând pe infractori: Paul Lambrino (de România!) şi Remus Truică, care vine în afaceri şi jumuliri prin filiera Adrian Năstase. Ce acte o fi făcut Paul, prinţ închipuit de România, pe pădurea Băneasa şi pe la Snagov este mai greu de ştiut, sigur este că Remus Truică n-a avut şi nu are nicio tufă de scaieţi în numitele locuri. Ce-o fi căutat Tăriceanu prin afacerile dubioase ale „prinţului”, pentru ce era nevoie să apere pe nişte infractori, iar e greu de ştiut, sigur este că şi-a găsit beleaua, şi-a pus boii-n plug cu cine nu trebuia şi a ajuns la mâna judecătorilor. Se zice că aristocrat la aristocrat trage, sângele nobil l-a obligat să-l „ajute” pe „prinţul” Paul, acest obraz subţire, cu prinţesa lui, care a găsit în România o vacă bună de muls. Nu ştiu dacă v-am spus că nobleţea lui, a lui Paul, ca şi a tatălui său, Mircea Lambrino, fiu bun al lui Carol al II-lea, şi el un taur naţional, cu Zizi Lambrino, care a fost răsplătită regeşte ca să renunţe la căsătoria cu prinţul moştenitor Carol, vin, cum s-ar zice, dintr-un pat regesc. Cât priveşte pe Lambrino, are o origine mai modestă: un fost grec Lambrino, venit în secolul al XIX-lea să facă avere în România, unde, întâi, a „ţinut” o simigerie. S-a întâmplat cu acest Lambrino ce s-a întâmplat cu grecii din cărţile doamnei Ileana Vulpescu, s-au îmbogăţit până nu le mai puteai ajunge cu o prăjină la nas, Paul, prinţ aventurier şi mereu în jenă financiară, a găsit în România, dispusă la încălcări de lege, câmp favorabil pentru încropirea unei averi care să-l pună la adăpost pentru zile grele şi negre. Cu unchiul Mihai, fostul rege, nu i-a mers; în zadar a cerut dreptul la moştenirea unei părţi din averea restituită. Regele Mihai nici nu l-a primit, el apărând linia pură a Hohenzollern, considerând că tatăl său, Carol al II-lea, a stricat sângele regal. El nu ştia ce a făcut bunică-sa, regina Maria!

După ce Paul s-a încumetrit cu Băsescu, a venit rândul lui Tăriceanu să fie prins în iţele încâlcite ale imposturii şi hoţiei. Mai de neînţeles este că după ce a păţit-o cu prinţul infractor, a sărit în barca casei regale, devenind un înfocat susţinător al transformării numitei case într-un ONG, cu finanţare de stat, adică transformarea manejului regal într-o sursă de profit moral pentru România. Legea care urmează să fie votată în parlament, întâi de Camera Deputaţilor, apoi în Senat, a fost ţinută la secret; numai întrebările indiscrete ale unui ziarist l-au făcut pe Tăriceanu s-o verse în public, astfel era de crezut că se renunţase la aşa prostie. Cu nepăsarea, neştiinţa şi indiferenţa ce domnesc în parlament, sigur ne vom trezi cu capul sănătos pus sub Evanghelie şi cu fustele Margaretei în cap.

N-ar fi rău ca în coaliţia de guvernare, Dragnea să-i mai taie elanul, să-l ameninţe că rupe alianţa şi că se retrage de la guvernare dacă se continuă ca România să fie republică cu rege! Deşi nepotul Nicolae a fost îndepărtat de la tron şi moştenire, toată tanţimea fudulă de pe la televiziuni vorbeşte de nunta regală a individului, a cărei cheltuială ar trebui să cadă în spatele ţării. Se poate vorbi despre nunta regală a prinţului Henry, din Casa Regală a Angliei, urmaş, în ordine, la tronul Angliei, cu îndreptăţire, dar acest lucru nu este valabil pentru Nicolae nu ştiu cum; ar trebui să aibă un nume de familie, ca să nu se creadă că a apărut dintr-o imaculată concepţie. Te pomeneşti că Tăriceanu va fi naş, îl va înzestra din banii ţării cu tot ce-i necesar într-o căsnicie. Tăriceanu a făcut destule greşeli, dacă o mai face şi pe aceasta, ce mai contează? Dacă ştiinţa lui în ale căsătoriilor repetate îl îndreptăţeşte să le pună pirostriile altora, nicicum nu-i dă dreptul să amaneteze viitorul ţării care trebuie să stea cu coroana deasupra capului ca o sabie a lui Damocles. Asta ne mai lipsea, încolo le avem pe toate; nu ne lipseşte nimic, ne-am împlinit, intrăm în rând cu lumea bună, toate se vor face de la sine, până şi autostrăzile, spitalele şi şcolile. Mai avem o mică datorie la casa regală, o bagatelă de un milion de lei, după care poate să domnească pacea şi înţelegerea, drujbele vor pătrunde adânc în pădure, vor rămâne munţii goi, iar în urmă, ca pe vremuri, vor veni elevii, studenţii, toţi cei cu sentimente monarhiste, să replanteze pădurea, să aibă şi urmaşii urmaşilor ce tăia şi vinde. Ne paşte o fericire generală, noi n-o înţelegem, dar acesta-i mersul istoriei, spre monarhie dârz şi hotărât!

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: