Alexandru Băişanu salută decizia prefectului de Suceava

> Se va reveni asupra deciziei ca proba de traseu pentru permisul auto să se desfăşoare doar în Suceava >Acest mod de organizare a funcţionat bine de când eram eu prefect

Preşedintele ALDE Suceava, deputatul Alexandru Băişanu, a declarat, luni, că decizia prefectului de Suceava, Mirela Adomnicăi, de a se reveni asupra ordinului prin care proba de traseu pentru permisul auto să se desfăşoare numai în municipiul Suceava este de salutat.

„Mulţumesc doamnei prefect că a înţeles ceea ce i-am spus şi că a acceptat varianta pe care eu am susţinut-o”, a spus deputatul ALDE.

El a menţionat că acum proba de traseu se va desfăşura şi în municipiile Fălticeni, Rădăuţi şi Câmpulung Moldovenesc.

„Acest mod de organizare, cu proba de traseu în mai multe municipii din judeţ, a fost experimentată ca proiect pilot în perioada în care am fost eu prefect, în urmă cu zece ani, şi s-a dovedit că era singura variantă viabilă, ţinând cont de întinderea judeţului nostru”, a spus deputatul Băişanu.

El a mulţumit tuturor celor care l-au sprijinit în demersul său de a se reveni asupra deciziei ca proba de traseu să se desfăşoare doar în municipiul Suceava.

Reamintim că deputatul ALDE Alexandru Băişanu a făcut mai multe demersuri, inclusiv o interpelare adresată ministrului de Interne Carmen Dan, în care a solicitat să se revină la desfăşurarea probei practice a examenului pentru permisul auto în mai multe municipii din judeţ şi nu doar în municipiul Suceava.

Prefectul de Suceava, Mirela Adomnicăi, a emis, luni, un nou ordin privind modul de desfăşurare a probei practice pentru obţinerea permisului de conducere, urmând ca pe lângă municipiul Suceava aceasta să se desfăşoare şi în municipiile Fălticeni, Rădăuţi şi Câmpulung Moldovenesc.

Prin ordinul menţionat, s-a revenit asupra ordinului 456 din 6 noiembrie 2017, care stabilea că, începând cu 1 ianuarie 2018, examinarea la proba practică de traseu a candidaţilor care solicită obţinerea permisului de conducere se desfăşoară numai în municipiul reşedinţa de judeţ.

Prefectul Mirela Adomnicăi a menţionat că acest ordin şi-a produs efectele de la 1 februarie 2018, iar în perioada celor 3 luni – februarie, martie şi aprilie – au fost examinate un număr de 4683 de persoane, în plus cu 1094 persoane faţă de ultimele 3 luni ale anului 2017.

În cadrul discuţiilor de vinerea trecută, reprezentantul Poliţiei Rutiere a precizat că, în perioada celor trei luni, în trafic nu au fost probleme deosebite pe parcursul examinării practice, iar şcolile de şoferi au invocat aspecte ce ţin de costurile economice suplimentare şi de condiţiile improprii ale locurilor de plecare pentru susţinerea probei practice.

„S-a confirmat faptul că nu a fost afectat traficul rutier în municipiul reşedinţă de judeţ prin această nouă modalitate de examinare, că a crescut numărul candidaţilor examinaţi, dar am ţinut cont şi de argumentele şcolilor de şoferi. Astfel că s-a decis, în consens, consultând şi conducerea Direcţiei Generale Regim Permise de Conducere şi Înmatriculări Vehicule, din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, să reluăm examinarea în 4 puncte, nu în 5, cum a fost iniţial, cu reducerea treptată a numărului de zile alocate acestor puncte, până la sfârşitul anului. Reprezentanţii şcolilor de şoferi şi-au asumat creşterea decalajului programărilor pentru susţinerea probei practice”, a declarat prefectul Mirela Elena Adomnicăi.

În evidenţele Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor şi ale Autorităţii Rutiere Române – Agenţia Suceava figurează 91 şcoli de şoferi. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: