Senatorul PSD de Suceava Virginel Iordache desfiinţează cu cifre acuzele preşedintelui României

Senatorul PSD de Suceava, Virginel Iordache, l-a contrazis pe preşedintele României, Klaus Iohannis în privinţa criticilor pe care acesta din urmă le-a tot făcut la adresa guvernării PSD şi referitor la rezultatele slabe ale acesteia.

Iordache susţine că toată campania din ultima vreme a preşedintelui României nu are decât un singur scop, respectiv ieşirea din anonimat a „tăcutului de la Cotroceni”.

„În ultima vreme, preşedintele statului Klaus Werner Iohannis a transmis o serie de «mesaje» mincinoase care pun România într-o situaţie delicată vizavi de partenerii externi. Domnul preşedinte, aflat într-o criză acută de imagine, doreşte probabil să recupereze anii de tăcere profundă prin crearea unor subiecte de presă care să atragă atenţia asupra domniei sale. Subiectele preferate sunt: Liviu Dragnea – preşedintele PSD şi Viorica Dăncilă – primul ministru al României. De ce? Din simplu motiv că cei doi sunt liderii PSD, partid care încurcă serios socotelile electorale ale «tăcutului» de la Cotroceni, în condiţiile în care PNL se chinuie zadarnic să crească în sondaje, chiar dacă folosesc «parul», iar USR a plictisit şi iritat românii cu atitudinea sa”, a declarat senatorul PSD de Suceava.

Senatorul Virginel Iordache a caracterizat drept „şmecheresc” modul în care preşedintele Klaus Iohannis a prezentat datele economice după primul trimestru al acestui an.

„Nu pot să nu constat, cu tristeţe ce-i drept, că modul în care a prezentat datele eronate a fost unul şmecheresc, electoral, crezând că acestea vor prinde la români. Ghinionul dumneavoastră domnule preşedinte a fost Institutul Naţional de Statistică, care a publicat datele reale”, a mai spus parlamentarul sucevean.

Senatorul sucevean a evidenţiat şi câteva dintre datele prezentate de Institutul Naţional de Statistică, din care reiese faptul că veniturile totale ale bugetului au crescut cu 11,5% faţă de anul trecut, iar cheltuielile totale sunt mai mari cu 22% faţă de anul trecut, rezultat firesc al creşterilor de salarii, dar şi al investiţiilor.

„Producţia industrială a crescut cu 7% în primele două luni din 2018, iar în 2018 România a avut cea mai mare creştere a producţiei industriale din UE, de + 14,2%. Exporturile au fost mai mari cu 11,6 % şi au ajuns la 11 miliarde de euro, în primele trei luni ale anului. Investiţiile au crescut cu 288 % în trimestrul I, până la 4,9 miliarde de lei, de la 1,7 miliarde de euro anul trecut. Puterea reală de cumpărare a crescut cu 5% în primele trei luni ale anului, şomajul a ajuns la cel mai redus nivel de la Revoluţie – 3,94 %, iar numărul salariaţilor a ajuns la un nivel record – peste 6,3 milioane înregistraţi oficial în Revisal”, a mai spus senatorul Virginel Iordache.

El a subliniat şi faptul că investiţiile publice au crescut cu 280 % şi că ”toţi parametrii esenţiali înregistraţi la finalul trimestrului I indică faptul că economia se dezvoltă în mod sustenabil, pe baza creşterii industriei, cu un şomaj redus şi cu o datorie guvernamentală printre cele mai mici din Uniunea Europeană. Cifrele economice descriu o realitate care contrazice mesajele apocaliptice ale Preşedinelui şi Opoziţiei”. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: