Prefectul de Suceava revine asupra deciziei

>Proba de traseu pentru permisul de conducere se va organiza şi în Rădăuţi, Fălticeni şi Câmpulung Moldovenesc

Prefectul de Suceava, Mirela Adomnicăi, a emis, luni, un nou ordin privind modul de desfăşurare a probei practice pentru obţinerea permisului de conducere, urmând ca pe lângă municipiul Suceava aceasta să se desfăşoare şi în municipiile Fălticeni, Rădăuţi şi Câmpulung Moldovenesc.

Prefectura Suceava a anunţat că de luni, 14 mai 2018, examinarea la proba practică de traseu a candidaţilor care solicită obţinerea permisului de conducere se desfăşoară pe raza judeţului Suceava, în municipiile Suceava, Rădăuţi, Fălticeni şi Câmpulung Moldovenesc.

Candidaţii pot opta pentru susţinerea probei practice de traseu pentru oricare din cele patru puncte, precizează ordinul respectiv.

Decizia a fost luată, de comun acord, la întâlnirea dintre prefectul Mirela Adomnicăi şi reprezentanţii unor şcoli de şoferi din judeţul Suceava, desfăşurată vineri, 11 mai 2018.

La întrevedere au participat şeful Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor, comisar-şef Radu Obreja, reprezentanţi ai Poliţiei Rutiere, Inspectoratului pentru Control şi Transport Rutier ICTR şi Agenţiei Teritoriale a Autorităţii Rutiere Române.

Prin ordinul menţionat, s-a revenit asupra ordinului 456 din 6 noiembrie 2017, care stabilea că, începând cu 1 ianuarie 2018, examinarea la proba practică de traseu a candidaţilor care solicită obţinerea permisului de conducere se desfăşoară numai în municipiul reşedinţa de judeţ.

Prefectul Mirela Adomnicăi a menţionat că acest ordin şi-a produs efectele de la 1 februarie 2018, iar în perioada celor 3 luni – februarie, martie şi aprilie – au fost examinate un număr de 4683 de persoane, în plus cu 1094 persoane faţă de ultimele 3 luni ale anului 2017.

În cadrul discuţiilor de vinerea trecută, reprezentantul Poliţiei Rutiere a precizat că în perioada celor trei luni în trafic nu au fost probleme deosebite pe parcursul examinării practice, iar şcolile de şoferi au invocat aspecte ce ţin de costurile economice suplimentare şi de condiţiile improprii ale locurilor de plecare pentru susţinerea probei practice.

„S-a confirmat faptul că nu a fost afectat traficul rutier în municipiul reşedinţă de judeţ prin această nouă modalitate de examinare, că a crescut numărul candidaţilor examinaţi, dar am ţinut cont şi de argumentele şcolilor de şoferi. Astfel că s-a decis, în consens, consultând şi conducerea Direcţiei Generale Regim Permise de Conducere şi Înmatriculări Vehicule, din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, să reluăm examinarea în 4 puncte, nu în 5, cum a fost iniţial, cu reducerea treptată a numărului de zile alocate acestor puncte, până la sfârşitul anului. Reprezentanţii şcolilor de şoferi şi-au asumat creşterea decalajului programărilor pentru susţinerea probei practice”, a declarat prefectul Mirela Elena Adomnicăi.

În evidenţele Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor şi ale Autorităţii Rutiere Române – Agenţia Suceava figurează 91 şcoli de şoferi. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: