Centru de Excelenţă la Spitalul de Urgenţă Suceava

> Circa 300 de profesionişti din Suceava vor fi instruiţi prin acest proiect, dar şi aproape 600 din alte judeţe, iar din grupul-ţintă 30 vor fi specializaţi în Italia

Conducerea Spitalului Judeţean Suceava a lansat, luni, proiectul „Centru de excelenţă pentru instruirea personalului medical implicat în implementarea programelor prioritare de sănătate în context transnaţional inovativ”.

Directorul medical al SJU Suceava, Doina Ganea, a declarat că valoarea totală a proiectului este de 10,913 milioane de lei, din care 9,2 milioane de lei sunt fonduri europene, iar restul reprezintă contribuţia proprie a spitalului.

Acest proiect care ar urma să se desfăşoare pe parcursul a 36 de luni, până în 2021, va fi realizat în parteneriat cu Consorzio Italiano per la Ricerca în Medicina din Italia, managerul proiectului fiind ing. Dana Ostafei, din cadrul SJU Suceava.

Proiectul îşi propune îmbunătăţirea nivelului de competenţe pentru un număr de 870 de profesionişti implicaţi în domeniile prioritare de sănătate, pentru a asigura creşterea accesului la servicii accesibile, durabile şi de înaltă calitate în domeniul asistenţei medicale, din care 90 de persoane din regiunea Bucureşti-Ilfov, iar restul 780 de persoane din regiunile mai puţin dezvoltate din România, în principal din regiunea Nord Est.

Reprezentantul consorţiului italian în România, Dana Măntărău, a declarat că din grupul ţintă vor face parte circa 300 de persoane din judeţul Suceava, iar restul din regiune şi din regiunea Bucureşti-Ilfov.

Dintre cele 870 de persoane, un număr de 30 de persoane ar urma să fie formate profesional în Italia.

Participanţii vor asista la seminarii, workshopuri şi schimburi de experienţă naţionale şi internaţionale, „cu scopul de a identifica, promova şi transpune în context românesc cele mai bune practici din ariile selectate” şi vor participa la mai multe cursuri de formare EMC, în România şi în Italia, aferente domeniilor precum sănătatea femeii şi copilului, boli netransmisibile majore, boli transmisibile, sănătate mintală, boli rare, inclusiv genetica medicală.

Măntărău a explicat că sunt eligibili să facă parte din grupul ţintă doar angajaţii spitalelor publice, cât şi medicii de familie.

Proiectul presupune şi realizarea unor evaluări, efectuate în baza unor chestionare, pentru a se evalua locul pe care se plasează Spitalul de Urgenţă Suceava în raport cu standardele europene în domeniu.

Măntărău a explicat că pentru intrarea în următoarea etapă a proiectului se aşteaptă ca Guvernul să adopte regulamentul de derulare a proiectelor de acest tip. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Un comentariu

  1. Dupa denumire pare ca este ceva nemaipomenit, in realityate se consuma niste bani pentru anumite persoane! Nu este nicio realizare…o modalitate de a castiga cineva bani si spitalul sa cheltuie

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: