Donatorii pentru „Cuminţenia Pământului” îşi vor primi banii înapoi până la sfârşitul anului

Guvernul a aprobat, miercuri, o hotărâre care reglementează modul în care vor fi restituite sumele de bani donate pentru „Cuminţenia pământului”, care prevede că aceşti bani vor fi înapoiaţi până la sfârşitul acestui an.

„În acest moment, într-o proporţie mare, donatorii sunt identificaţi, dar sunt şi cazuri de donatori care nu sunt identificaţi. Proiectul aprobat în guvern vine cu clarificări pentru aceştia. Aşadar, donatorii neidentificaţi vor depune la Ministerul Culturii şi Identităţii Naţionale o cerere de restituire a sumelor până la data de 30 septembrie 2018. Adresele de depunere a cererii, care poate fi depusă şi electronic, vor fi făcute publice pe site-ul MCIN – www.cultura.ro. Tot pe site-ul ministerului va fi şi modelul cererii, şi un ghid privind modul în care se completează, şi modul în care se restituie banii în această subscripţie publică”, a declarat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Nelu Barbu.

El a precizat că nu intră în categoria donatorilor neidentificaţi, prin urmare nu trebuie să întreprindă niciun fel de demers, cei care au donat folosind următoarele mijloace: prin virament, ordine de plată în lei sau dispoziţie de transfer valutar, intrabancar şi interbancar, donaţii prin intermediul site-ului campaniei www.brancusiealmeu.ro cu plată prin card bancar, transfer bancar electronic sau prin SMS pentru numerele de telefon active.

Ulterior conferinţei de presă, Nelu Barbu a afirmat că banii vor fi restituiţi până la sfârşitul anului 2018.

În 2016, s-au strâns peste un milion de euro de la peste 100.000 de donatori pentru achiziţia operei lui Constantin Brâncuşi.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: