Potrivit FPTR, în recenta minivacanţă

98.000 de turişti au cheltuit peste 30 de milioane de lei

Aproximativ 98.000 de turişti au ajuns, anul acesta, în minivacanţa de 1 Mai, în diverse destinaţii din ţară, unde au cheltuit peste 30 de milioane de lei, cu aproape un milion de lei mai mult decât anul trecut, conform Federaţiei Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR).

Potrivit FPTR, citată de Mediafax, comparativ cu anul trecut, când, de Ziua Internaţională a Muncii, au plecat în vacanţe peste 94.000 de turişti, ceva mai mulţi turişti români au decis să-şi planifice anul acesta o minivacanţă de 1 Mai, ei cheltuind cu 6% mai mult faţă de anul trecut.

Şi în acest an s-a menţinut în preferinţele românilor zona rurală, pensiunile reuşind să atragă peste 42.000 de turişti, potrivit FPTR. Destinaţiile alese au fost Bran, Bucovina şi Maramureş, dar şi zone mai puţin cunoscute, aflate în apropierea marilor aglomerări urbane, precum Clisura Dunării, Caraş Severin sau Sâmbăta de Sus, unde cazarea a costat între 40 – 200 de lei de persoană pe noapte. Potrivit estimărilor FPTR, însă, destinaţia cea mai populară pentru minivacanţa de 1 Mai a rămas litoralul românesc.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: