Nicolae Manolescu, reales preşedinte al USR

Nicolae Manolescu a fost reales preşedinte al Uniunii Scriitorilor din România (USR). Anul acesta, pentru funcţia de preşedinte al Uniunii Scriitorilor din România au candidat, în afară de Nicolae Manolescu, scriitorii Dan Lungu, Ştefan Mitroi şi Simona Vasilache şi eseistul Narcis Zărnescu.

Nicolae Manolescu a obţinut 60,26% din voturi, mai precis 744, iar principalul contracandidat, scriitorul Dan Lungu, a obţinut 336 de voturi, a mai spus Nicolae Prelipceanu, citat de Mediafax.

Adunările generale ale filialelor USR au avut loc în perioada 11 – 29 aprilie, potrivit unui calendar publicat pe site-ul USR. Membrii filialelor au votat într-o urnă pentru preşedintele filialei, comitetul de conducere al filialei şi, unde fost cazul, reprezentanţii în Consiliul USR, iar într-o altă urnă au votat pentru preşedintele USR. Statutul USR a fost modificat pe 12 martie 2013 şi i-a permis lui Nicolae Manolescu, care se afla atunci la al doilea mandat la conducerea USR, să candideze pentru un al treilea mandat în funcţia de preşedinte al uniunii. Nicolae Manolescu a fost ales iniţial în funcţia de preşedinte al USR în anul 2005 şi a fost reales în această funcţie în 2009 şi 2013. Mandatul de preşedinte al USR are o durată de 5 ani.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: