Ziua Diasporei Poloneze, Ziua Drapelului Republicii Polonia şi Ziua Constituţiei, celebrate la Poiana Micului

Polonezii din Bucovina au celebrat sâmbătă, 5 mai, Ziua Diasporei Poloneze, Ziua Drapelului Republicii Polonia şi  Ziua Constituţiei, la Poiana Micului.

A devenit deja o tradiţie ca fiecare manifestare a Uniunii Polonezilor din România să înceapă la ora 11, cu sfânta liturghie, celebrată în limba polonă de pr. mr. Adam Tur, din cadrul Contingentului Militar Polonez ce staţionează la Craiova, împreună cu vicedecanul de Bucovina, pr. dr. Stanislav Cucharec, pr. Gabriel Bucur şi pr. Valentin Cochior şi cu participarea credincioşilor din comunităţile poloneze din Bucovina.

Imediat după sfânta liturghie, cu toţii s-au îndreptat spre Casa Polonă din Poiana Micului, unde au participat la un program dedicat sărbătorii Zilei Diasporei Poloneze şi Zilei Drapelului Republicii Polone, precum şi Zilei Constituţiei din 3 Mai, program pregătit special de ansamblurile reprezentative al Uniunii Polonezilor din România: „Solonczanka” şi „Mala Pojana”. Acestea au prezentat cântece şi dansuri ale muntenilor polonezi din Czadca.

La invitaţia preşedintelui Uniunii Polonezilor din România a sosit, în aceste zile, în vizită oficială, o delegaţie de opt persoane care fac parte din Contingentul Militar Polonez afiliat Batalionului 26 Infanterie „Neagoe Basarab”, din cadrul Brigăzii Multinaţionale Sud-Est, condus de colonel Andrzej Kowalczyk.

De asemenea, de la această manifestare nu au lipsit: deputatul Uniunii Polonezilor din România, Victoria Longher, preşedintele Uniunii Polonezilor din România, Ghervazen Longher, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Marin Gheorghe Niţă, primarul comunei Mănăstirea Humorului, Constantin Moldovan, preoţii din decanatul de Bucovina precum şi membrii comunităţilor poloneze.

Sărbătoarea s-a încheiat cu un picnic. (C.P.)

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI