Prefectul Mirela Elena Adomnicăi:

Programul de guvernare 2018-2020 reprezintă o provocare, atât din perspectiva oportunităţilor, cât şi a riscurilor  

> Reprezentatul Guvernului în teritoriu a cerut şefilor de servicii desconcentrate şi de instituţii publice să se implice cu responsabilitate în activitatea unităţii pe care o conduc, în vederea îndeplinirii acţiunilor propuse

> „La întâmpinarea unei probleme în realizarea indicatorilor trebuie să putem interveni eficient şi în timp util, astfel încât aceştia să fie atinşi în forma propusă” reliefează prefectul

 Monitorizarea implementării Planului de acţiuni pentru îndeplinirea  obiectivelor din Programul de guvernare 2018-2020 la nivelul judeţului Suceava se va face, de acum înainte, în fiecare lună.

În acest sens, prefectul Mirela Elena Adomnicăi a emis Ordinul nr.102 din 18 aprilie 2018,  acesta fiind transmis fiecărei instituţii publice, serviciilor desconcentrate ale ministerelor şi organelor puterii de stat cu reprezentare locală. Ceea ce este noutate se referă la faptul că monitorizarea lunară se va efectua numai pentru acţiunile din planul de măsuri în cazul cărora termenele scadente de raportare sunt  stabilite chiar în luna cu pricina. Drept urmare, s-a instituit obligaţia ca informările privind activitatea serviciilor desconcentrate şi instituţiilor publice aflate în coordonarea Instituţiei Prefectului Judeţului Suceava să ajungă la Compartimentul „Monitorizarea serviciilor publice desconcentrate” până pe data de 15 a lunii următoare celei a cărei activitate este analizată.

„Termenele le-am propus tocmai pentru a se face centralizarea şi monitorizarea permanentă, iar la întâmpinarea unei probleme în realizarea indicatorilor trebuie să putem interveni eficient şi în timp util, astfel încât aceştia să fie atinşi în forma propusă” a reliefat reprezentatul Guvernului în teritoriu.

Evaluarea modului de îndeplinire a tuturor acţiunilor cuprinse în Planul pentru întregul an 2018, va avea loc în fiecare trimestru, astfel încât prezentarea lucrării de sinteză să fie făcută în şedinţa Colegiului prefectural din luna care urmează trimestrului analizat. „Trebuie avut în vedere ca aceste informări lunare, trimestriale sau anuale să conţină datele cele mai reprezentative şi să fie prezentate succint, clar, concis şi relevant, şi din care să reiasă evoluţia indicatorului până la termenul de realizare” a spus Mirela Elena Adomnicăi, cerându-le şefilor de servicii desconcentrate şi de instituţii publice să se implice cu responsabilitate în segmentul specific activităţii unităţii pe care o conduc, în vederea realizării acţiunilor propuse pentru următoarea perioadă din anul 2018.

Potrivit prefectului, Programul de guvernare 2018-2020 „reprezintă o provocare  atât din perspectiva oportunităţilor, cât şi a riscurilor”. Anul acesta, la nivelul judeţului Suceava, Planul de acţiuni pentru îndeplinirea obiectivelor Programului de Guvernare 2018 -2020 a fost structurat pe 18 capitole, cu 161 de obiective, pentru realizarea cărora s-au adoptat 466 de măsuri.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI