Ministrul de Finanţe susţine că va asigura banii necesari pentru lucrările la centura municipiului Suceava şi la modernizarea DN 18

 > Am vorbit cu ministrul Transporturilor şi l-am asigurat că nu este nicio problemă financiară

 Ministrul de Finanţe Eugen Teodorovici a declarat, vineri, la Suceava, că va asigura finanţarea pentru lucrările de infrastructură începute în judeţul Suceava şi pentru care Compania Naţională de Drumuri a menţionat că nu are finanţare asigurată.

„Am vorbit cu doamna prefect despre această problemă; atât la centură, cât şi la DN 18, Ministerul de Finanţe nu va avea o abordare contabilă” a declarat ministrul.

El a spus că centura rutieră a Sucevei este un proiect de investiţii care trebuie făcut, care simplifică din multe puncte de vedere lucrurile.

„Leagă o parte din vamă cu şoseaua de centură. Ne gân-dim care e rolul centurii. Tot traficul acesta înnebunitor. Lucrările sunt începute, cum să nu se facă?! Dimineaţă (vineri – n.n.) am vorbit cu ministrul Şova exact despre aceste proiecte, pentru a vedea unde este stadiul. Din partea mea am spus că nu este nicio problemă financiară. La rectificare, lucrurile se vor asigura astfel încât să meargă. Dacă ei lucrează, banii or să fie” a spus Teodorovici.

În ceea ce priveşte asigurarea finanţării pentru autostrada Siret – Bucureşti, Teodorovici a spus că nu banii sunt o problemă, ci planificarea ministerului de resort.

„Uitaţi-vă, de fiecare dată când am spus un lucru,   l-am şi făcut. Şi preiau lucruri imposibile! În 2012 spuneam că România face 80% absorbţie de bani europeni. Daţi-mi un exemplu de declaraţie publică a cuiva care să spună că e fezabil. Nimeni. Nici actualul preşedinte al României, la dânsul în birou am făcut un pariu pe care l-am câştigat şi cu dânsul, şi cu preşedintele României de dinainte, chiar şi cu partidul meu. Că face cel puţin 80% România. Şi dânsul, la el în birou, spunea nu domnul ministru, maxim dacă ajunge România la 70%. I-am spus că eu fac asta de o viaţă întreagă, coatele mi le-am tocit pe băncile de administraţie. Şi când spun un lucru este fezabil. Am arătat graficul… şi aici se va ajunge. Şi s-a ajuns! Credeţi-mă că şi aici în chestia cu banii. O ţară nu are problema de bani. Doar costul de finanţare poate să fie o problemă. Problema de bani nu există. Şi o problemă de investiţie nu trebuie să fie pentru un guvern o problemă ca banii. Pentru că ea atrage după sine bani. De aceea nu o să mă auziţi niciodată că nu am bani ca minister sau ca ţară” a precizat Teodorovici.

Potrivit purtătorului de cuvânt al PSD Suceava, Alexandru Rădulescu, ministrul Finanţelor a spus în cadrul CEx al PSD Suceava, care s-a desfăşurat vineri la Dumbrăveni, că va fi asigurată finanţare şi pentru reabilitarea DN 17 A. (N.B.)

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI