Ziua Veteranilor de Război, marcată la Suceava

 Ziua Veteranilor de Război a fost marcată, ieri, printr-un ceremonial militar şi religios organizat la Monumentul Eroilor Români, în parcul „Prof. Ioan Nemeş” din municipiul Suceava, evenimentul fiind organizat de Garnizoana Suceava şi Filiala Judeţeană „Muşatinii” a Asociaţiei Naţionale a Veteranilor de Război.

Manifestarea a debutat cu intonarea Imnului Naţional şi a continuat cu o slujbă religioasă la monumentul eroilor.

Ulterior, preşedintele Filialei Suceava a Asociaţiei Naţionale a Veteranilor de Război, gen.(r.) Mihai Filip, a evocat importanţa veteranilor care au luptat pentru reîntregirea patriei, printre altele spunând că veteranii de război sunt susţinuţi de autorităţile locale. El a menţionat că, din 40.000 de veterani de război câţi erau în judeţul Suceava, în prezent au mai rămas doar 4900.

Cu acest prilej, gen. (r.) Mihai Filip a oferit medalii şi diplome autorităţilor locale sucevene şi unor veterani de război.

Autorităţile locale reprezentate la eveniment au transmis apoi mesaje veteranilor de război suceveni.

Manifestarea a continuat cu depunerea de coroane de flori în memoria eroilor din partea prefectului, reprezentanţilor Consiliului Judeţean Suceava, primarului municipiului Suceava şi a unor instituţii culturale, ştiinţifice şi religioase. La ceremonie au participat reprezentanţi ai veteranilor de război, cadre militare în activitate, în rezervă şi în retragere, care au depus coroane de flori în semn de omagiu adus celor care şi-au pierdut viaţa în luptele pentru apărarea patriei. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: