Sancţiuni pentru proprietarii care refuză să facă împăduriri

> Lista persoanelor fizice care au refuzat plantarea şi, respectiv, a celor care nu au răspuns în termen a fost comunicată la Garda Forestieră, pentru luarea măsurilor care se impun, susţine Valerian Solovăstru, directorul tehnic al Direcţiei Silvice

Direcţia Silvică Suceava şi-a propus, pentru acest an, regenerarea a 1300 ha de păduri, dintre care 630 ha pe căi naturale, în timp ce pe 670 de hectare sunt planificate împăduriri. Suprafaţa care se va împăduri în anul acesta şi care aparţine persoanelor fizice şi persoanelor juridice cu care Direcţia Silvică Suceava are contracte de servicii este de 100 ha, lucrările de împăduriri urmând a se executa, în principal, cu puieţi din speciile molid şi larice, a precizat, ieri, Valerian Solovăstru, director executiv al Direcţiei Silvice Suceava, în şedinţa Colegiului prefectural.

„Devizele de lucrări pentru persoanele fizice, întocmite de ocoalele silvice, au fost înaintate şi aprobate la Garda Forestieră, după care au fost trimise proprietarilor pentru a fi însuşite de aceştia. Persoanele fizice care au refuzat plantarea şi, respectiv, persoanele care nu au răspuns în termen au fost comunicate de Direcţia Silvică, prin ocoalele silvice, către Garda Forestieră pentru luarea măsurilor care se impun, conform prevederilor Legii nr. 133 din 2015” a arătat Valerian Solovăstru. În anul 2019, Direcţia Silvică Suceava va împăduri, în fondul forestier de stat, o suprafaţă de aproximativ 860 ha, alte 198 ha în fondul forestier administrat în baza contractelor de administrare, în cazul persoanelor fizice avându-se în vedere un program dimensionat cel puţin la nivelul celui din acest an.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: