Lucrările pentru construcţia viitorului centru de radioterapie ar urma să fie reluate în cursul lunii mai

Lucrările pentru construcţia viitorului centru de radioterapie din zona pavilionară a Spitalului Judeţean de Urgenţă Suceava ar urma să fie reluate în cursul lunii mai, iar finalizarea primei părţi a investiţiei este preconizată pentru sfârşitul anului.

 Managerul SJU Suceava, ec. Vasile Rîmbu, a declarat, miercuri, că lucrările au fost sistate pentru o perioadă, dar că vor fi reluate din luna mai, după ce firma care realizează investiţia a definitivat sursele de finanţare pentru realizarea clădirii şi achiziţia de aparatură.

El a spus că, după cum a fost informat de investitor, aceste probleme privind finanţarea investiţiei au fost rezolvate, iar o parte din aparatură a fost deja achiziţionată.

„Sperăm că în cursul lunii mai să avem un şantier cu viteză maximă de lucru, aşa încât ei să-şi finalizeze prima parte a investiţiei până la sfârşitul anului” a subliniat Rîmbu.

De menţionat este că viitorul centru de radioterapie se realizează în parteneriat public-privat, iar pentru implementarea acestui proiect firma clujeană SC RT Lotus Center ar urma să investească aproximativ 13 milioane de euro, lucrările fiind demarate în toamna anului 2017.

Proiectul ar urma să fie implementat în două etape: în prima etapă va fi instalat un echipament performant de radioterapie şi un computer tomograf, iar capacitatea de ocupare este estimată că va fi de 80%; în a doua etapă a proiectului va fi instalat un al doilea echipament de radioterapie şi va fi implementat şi echipamentul de medicină nucleară (PET-CT, ce conferă o mai mare acurateţe din punct de vedere imagistic a leziunilor tumorale), precum şi instalarea unui miniciclotron. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: