Sediul diviziei electrice de transport călători se va construi în Burdujeni-sat

> „Trebuie să depunem proiectul pentru cele 40 de autobuze electrice, deoarece bătălia este mare, acum toţi aducându-şi, aminte că vor autovehicule electrice” a declarat primarul Ion Lungu, solicitând consilierilor să fie de acord cu suprafaţa identificată de specialiştii executivului >Accesarea finanţării europene în valoare de 25,4 de milioane de lei este condiţionată de existenţa unui garaj construit pe terenul Primăriei

Consiliul Local Suceava şi-a dat ieri, în şedinţă ordinară, votul favorabil unanim pentru construirea garajului viitorului parc de autobuze electrice ale firmei de transport public local TPL, pe un teren identificat de specialiştii Primăriei în cartierul Burdujeni-sat. Aceasta întrucât aprobarea proiectul „Sistem integrat de transport ecologic de transport”, privind achiziţionarea cu fonduri europene nerambursabile a 40 de mijloace de transport electrice, este condiţionată de construirea, pe o suprafaţă proprietate a autorităţilor locale, a unor amenajări corespunzătoare pentru adăpostirea şi întreţinerea acestora. Municipiul Suceava avea terenuri disponibile în Lunca Sucevei, la fostul operator de termoficare în sistem centralizat, dar şi la actualul sediul al TPL, însă suprafeţele sunt grevate de procese cu Termica şi, respectiv, TASA.

„Conform ghidului solicitantului, terenul trebuie să fie al Primăriei şi nu al societăţilor de transport local, pe principiul că acestea pot să dea faliment, iar în caz contrar se poate pierde finanţarea. Astfel, am găsit un teren mai bun decât cel de la TPL, cu utilităţile lângă el. Sediul TPL va rămâne tot acolo, însă sediul diviziei electrice de transport călători va fi înfiinţat în Burdujeni-sat, pe un teren al municipalităţii. Noi suntem într-o fază destul de avansată, între primele cinci oraşe din ţară, şi primii în regiunea dezvoltare nord-est, cu toate documentele depuse. Trebuie să depunem proiectul pentru cele 40 de autobuze electrice, deoarece bătălia este mare, toţi aducându-şi aminte că vor autovehicule electrice” a explicat primarul Ion Lungu.

Potrivit votului de ieri, pentru noul sediu al TPL a fost identificată o suprafaţă de 25.000 mp, pe imaşul din Burdujeni-sat, pe strada Căpitan Andrei, hotărârea Consiliului Local urmând a fi anexată la documentaţie pentru accesarea finanţării europene.

În cadrul Programului Operaţional Regional POR 2014-2020, municipiul Suceava ar putea accesa 25,4 de milioane de lei pentru achiziţionarea a minim 40 de autobuze electrice cu sistem de e-tiketing şi de monitorizare în trafic a flotelor.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI