Preşedintele Consiliului Judeţean

Reiau demersurile pentru drumul rapid nord-sud, care să lege Cernăuţii de Bucureşti

> Guvernul de la Kiev a dat o prioritate de grad zero acestui coridor, a anunţat Gheorghe Flutur

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a anunţat, joi, în plenul Consiliului Judeţean, că va relua, astăzi, demersurile pentru drumul rapid care să lege Cernăuţii de Bucureşti şi că va solicita în cadrul şedinţei euroregiunii „Prutul de Sus” adoptarea unei rezoluţii comune către guvernele României şi Ucrainei.

Flutur a informat că azi va participa, la Cernăuţi, la şedinţa euroregiunii „Prutul de Sus”, euroregiune care nu s-a mai întâlnit de mult timp. Preşedinţia structurii tripartite va fi preluată pentru un an de regiunea Cernăuţi.

„Voi relua demersurile pentru coridorul nord-sud care să lege Cernăuţi de Bucureşti. Eu cred că asta trebuie să fie în Anul Centenar: Cernăuţiul să fie legat de Bucureşti. Vorbim de acest drum rapid, că vine de la Liov, de la Gdansk sau Varşovia, să fie nord-sud” a spus Flutur.

El a mai declarat că va profita de această întâlnire şi va cere o rezoluţie în această chestiune care să fie adresată guvernelor României şi Ucrainei.

„Ucrainenii m-au anunţat că Guvernul de la Kiev a dat o prioritate de grad zero acestui coridor şi că îi interesează foarte mult”, a subliniat Gheorghe Flutur. (N.B.) 

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: