Caravana „Zestrea Bucovinei” începe sâmbătă, la Vatra Dornei

Caravana „Zestrea Bucovinei”, proiect din Anul Centenarului Unirii Bucovinei cu Ţara, începe sâmbătă, la Vatra Dornei, a anunţat ieri preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur.

Flutur a spus în plenul Consiliului Judeţean Suceava că sâmbătă va începe Caravana „Zestrea Bucovinei”, iar la Vatra Dornei va fi prima dezbatere, la care Primăria şi mai multe instituţii sunt invitate. Vor fi discutate două teme de bază, respectiv turismul balnear şi mineritul, dar pe lângă acestea vor fi şi alte teme importante, a spus Flutur. El a menţionat că primarii din zonă se vor afla şi ei la Casa de Cultură din Vatra Dornei, unde vor fi organizate şi trei expoziţii.

„Vom merge la Gara Dorna Băi unde vom monta plăcuţa care să marcheze evenimentul şi vor fi acordate distincţii «Meritul Bucovinei» unor personalităţi sau instituţii” a mai spus Flutur.

Caravana „Zestrea Bucovinei” va fi organizată în principalele localităţi ale judeţului pentru ca, în urma dezbaterilor, să se evidenţieze zestrea cu care Bucovina a contribuit atunci când s-a unit, în urmă cu 100 de ani, cu Ţara. Pe parcursul acestui eveniment, care se va desfăşura în lunile următoare, personalităţi locale şi instituţii vor primit distincţia „Meritul Bucovinei”. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: