În zilele de 12 şi 13 mai, la Frasin

A X-a ediţie a Horei Bucovinei

>Vor participa invitaţi din provinciile istorice, reprezentanţi ai minorităţilor şi ansambluri din judeţul Suceava

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a anunţat, joi, în plenul Consiliului Judeţean, că în perioada 12-13 mai se va organiza a X-a ediţie a Horei Bucovinei, la Frasin, în Tabăra Bucşoaia. El a precizat că de această dată evenimentul va fi organizat pe parcursul a două zile.

„Ne-au solicitat mai mulţi participanţi (să fie două zile – n.n.) pentru că efortul e prea mare ca să fie o singură zi” a spus Flutur.

El a precizat că vor fi evenimente frumoase legate de parada portului popular, iar cu ocazia „Horei Bucovinei” se va pune în evidenţă hora tradiţională de altă dată.

Flutur a spus că sunt invitate provinciile istorice, Basarabia, nordul Bucovinei, Transilvania, dar şi reprezentanţii minorităţilor din judeţ, Ansamblul Profesionist „Ciprian Porumbescu”, ansambluri tradiţionale din judeţ.

El i-a invitat pe consilierii locali să participe la eveniment îmbrăcaţi în costume populare, ca mesaj de păstrare a tradiţiilor şi obiceiurilor din zonă. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: