Sucevenii nu vor merge la ştrand nici în această vară

> „Expertiza tehnică spune că trebuie dărâmate toate cele trei bazine” susţine primarul Ion Lungu >Iniţial, investiţia de un milion de euro prevedea o instalaţie de încălzire a apei, un loc de joacă pentru copii, împrejmuirea perimetrului, iar lucrările să fie finalizate până în sezonului cald 2018…

 Ştrandul de la Iţcani, din municipiul Suceava, nu va putea fi reabilitat atât de uşor cum ne anunţau autorităţile locale. Conducerea Primăriei a transmis iniţial că obiectivul de agrement va fi redat sucevenilor în vara aceasta, însă expertiză tehnică efectuată a scos la iveală defecte structurale care nu pot fi eliminate decât în urma unor intervenţii majore. Aflăm că ar fi vorba despre fisuri extinse, recomandarea fiind de dărâmare a celor trei bazine şi reamenajarea a unora noi.

„Ne-am dorit să reabilităm ştrandul în acest an. Expertiza tehnică spune că trebuie dărâmate toate cele trei bazine, acestea fiind bătrâne, de peste 40 ani. Ca atare, trebuie să ne grăbim încet şi deja am dat comandă pentru studiul de fezabilitate şi indicatorii tehnico-economici. Este clar că, în aceste condiţii, ştrandul nu mai poate fi deschis în acest an. Dar sperăm să-l avem măcar în anul viitor. Nu are rost să ne grăbim, să facem o lucrare de mântuială, iar până la urmă să ne trezim că bazinele nu sunt bune” a reliefat primarul Ion Lungu.

Iniţial, investiţia era estimată la circa un milion de euro, proiectul incluzând dotarea cu o instalaţie de încălzire a apei din bazine, un loc de joacă pentru copii, o împrejmuire a perimetrului, lucrările urmând a fi încheiate odată cu venirea sezonului cald 2018.

„După discuţii cu specialiştii, noul proiect este unul integrat, ergonomic, gândit de la zero. Şi va include şi locuri pentru parcare” a mai subliniat Ion Lungu, şeful executivului sucevean.

Reamintim că ştrandul de la Iţcani a fost concesionat unei firme sucevene, însă contractul a fost reziliat, în cursul anului 2016, după ce societatea în cauză şi-a declarat insolvenţa. Ştrandul iţcănean a fost amenajat în anii epocii comuniste, la fel ca şi cel care a funcţionat în fosta zonă industrială Burdujeni, pe locul acestuia înfiinţându-se ulterior un complex comercial.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: