Rectorul USV, Mihai Dimian, către adjunctul şefului Misiunii SUA în România:

Încercăm să dezvoltăm, alături de colegii din Ucraina, un centru de securitate cibernetică la care Ambasada SUA poate fi un partener important

Rectorul Universităţii „Ştefan cel Mare” din Suceava, Mihai Dimian, a declarat, ieri, la inaugurarea „Raftului american” la Biblioteca Bucovinei, în prezenţa adjunctului şefului Misiunii SUA în România, Abigail Rupp, că USV va dezvolta un centru de securitate cibernetică, iar Ambasada SUA ar putea fi un partener important.

Dimian a spus că, prin existenţa „Raftului american”, se bucură că există acum mai multe cărţi şi că va exista posibilitatea unei pregătiri mai bune.

„În acelaşi timp îmi doresc ca cei care se pregătesc să meargă în SUA să o facă cu gândul că se întorc acasă şi contribuie la ceea ce încercăm să dezvoltăm aici” a spus rectorul USV.

Dimian a anunţat că vineri va fi la Bucureşti pentru semnarea unui contract major de achiziţie de cărţi în format electronic şi de reviste, fiind vorba de peste 1,5 milioane de reviste şi peste 200 de cărţi în format electronic în limba engleză, care vor fi disponibile abonaţilor USV.

„Avem planuri mari pentru viitor şi sper că Ambasada SUA ne va susţine. Încercăm să dezvoltăm un centru de securitate cibernetică împreună cu colegii din Ucraina şi, în acest sens, atât Ambasada SUA, cât şi NATO pot fi parteneri importanţi în demersul nostru” a spus Mihai Dimian. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: