Angajaţii Primăriei Suceava primesc câte 1450 de lei în vouchere pentru concediu

Primăria Municipiului Suceava va ţine licitaţie publică pentru desemnarea firmei care va tipări tichetele de vacanţă pentru propriii salariaţi. Anunţul a fost făcut ieri de primarul Ion Lungu, care a precizat, într-o conferinţă de presă, că este vorba despre un sprijin valoric de 1450 de lei de persoană, cu respectivele tichete putându-se plăti servicii de natura celor turistice şi asimilate. Astfel, fiecare lucrător de sub aripa administraţiei publice locale sucevene va avea parte de câte 29 de vouchere, de 50 de lei bucata, ceea ce înseamnă, la acest nivel, de un total 1,58 de milioane de lei. Drept urmare, la funcţionarii executivului, la personalul contractual al direcţiilor Primăriei, dar şi la asistenţii salariaţi ai persoanelor cu handicap de gradul întâi vor ajunge 31759 de vouchere. Potrivit edilului-şef, este vorba despre 1124 de beneficiari, dintre care 724 de angajaţi ai Primăriei şi 400 de asistenţi personali.

„Ca atare, vom face licitaţiei publică pentru achiziţionarea voucherelor, în aşa fel încât cei care merg în concediu, începând cu lunile mai-iunie, să poată beneficia de acestea. Respectivele vouchere sunt nominale, nu se pot transmite, nu se pot vinde sau transforma în alte bunuri” a declarat Ion Lungu.

Din informaţiile pe care le deţinem, voucherele de vacanţă pot fi folosite doar în România, iar în schimbul acestora se pot obţine, individual sau cu familia, pachete de servicii de cazare şi masă, cât şi altele conexe acestora.

„Legea ne obligă să dăm la toată lumea aceste vouchere. Potrivit legii, dacă nu sunt folosite pe perioada unui an calendaristic, acesta vouchere se returnează la Primărie. Noi facem licitaţie, le cumpărăm, iar pe măsură ce merg în concediu, angajaţii Primăriei le pot folosi” a explicat Ion Lungu.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI