De sâmbătă

Suceava riscă să rămână fără apă caldă

> Thermonet trebuie să plătească la E-ON circa 510.000 de lei, în caz contrar alimentarea cu energie a firmei urmând a fi întreruptă > „Nu avem altă soluţie, o să rămânem fără apă caldă, iar multă lume o să înjure primarul” a declarat edilul-şef Ion Lungu, făcând apel la plata facturilor restante

În doar două luni din acest an, restanţele consumatorilor casnici către Thermonet Suceava au ajuns la peste un milion de euro. Astfel, dacă la finele lunii februarie soldul era de 2,67 de milioane de lei, în prezent acesta se ridică la 4,66 de milioane de lei.

„Nu este de glumă şi nici de joacă. Vă rog să faceţi eforturi, să strângem nişte bani, pentru că deja sunt nişte somaţii. Pe data de 28 aprilie, Thermonet trebuie să plătească peste 510.000 de lei la E.ON. Nu ne panicăm, dar începând cu data amintită, suntem ameninţaţi că ne întrerupe alimentarea cu energie” a arătat primarul, în şedinţa de ieri cu şefii asociaţiilor de proprietari.

Lungu spune că în sezonul rece care s-a încheiat Primăria şi-a făcut cu vârf şi îndesat datoria, achitând din bugetul local, către operatorul de transport, distribuire şi furnizare a agentului termic, 9,86 de milioane de lei (aproximativ 2,17 milioane de euro), autorităţile fiind la zi cu onorarea diferenţei de tarif la gigacalorie. Şeful municipalităţii recunoaşte că a fost o iarnă „mai” grea, iar în lunile februarie şi martie valoarea consumurilor, implicit cea a facturilor, a crescut.

„Nu ţin pe nimeni cu forţa la sistemul centralizat, dar cei care rămân trebuie să plătească. Avem un sold de peste un milion de euro, acest bulgăre de zăpadă începe să se rostogolească şi nimeni nu ne va mai putea slava. Nu avem altă soluţie, o să rămânem fără apă caldă, iar multă lume o să înjure primarul. Faceţi tot ce puteţi să strângem nişte bani, să dăm la Thermonet” a pus în vedere Ion Lungu şefilor de asociaţii, adăugând că situaţia este gravă, din moment ce producătorul de energie termică, Bioenergy, nu a încasat niciun leu pentru certificatele verzi aferente anului în 2017.

De cealaltă parte, către ACET, restanţele populaţiei pentru apa rece consumată sunt de 2,59 de milioane de lei, la 31 martie a.c.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: