Minciuni cu picioare scurte

Să nu faci de două ori aceeaşi greşeală, zice o vorbă veche, însă înţelepciunea arareori poposeşte în curtea diriguitorilor noştri. Deşi sunt conştienţi că minciuna are picioare scurte, deşi s-au fript de nenumărate ori, nu se pot despărţi de minciună în actul de guvernare. Mincinoşii de la putere primesc acum o veste proastă, perechea ei bună lipsind: când cetăţenii descoperă minciuna, frustrarea lor devine maximă, iar frustrarea aduce după sine pierderea guvernării şi votul negativ. De demonstrat.

Dintre minciuni, nici nu ştiu care e mai gravă:

  1. Vom avea o guvernare în favoarea cetăţeanului, vom aduce bunăstare în casele românilor… şi, în loc de bunăstare, a venit inflaţia care a topit ultimele măriri salariale, preţurile cresc într-o zi cât într-un an, deficitul bugetar nu mai poate fi ţinut în frâu, guvernul se împrumută zilnic cu dobânzi tot mai împovărătoare şi criza bate la uşă. Singura salvare, minciuna.
  2. Vom creşte salariile şi pensiile tuturora, ba chiar se spunea că se vor dubla, şi când colo mii de salariaţi protestează că li s-au micşorat retribuţiile, şi nu este vorba de salarii şi pensii speciale de sute de milioane, unde ar fi de înţeles să scadă ori chiar să dispară, ci de salarii obişnuite de 300-400 de euro. Deşi într-o societate democratică nu ar trebui să vorbim de privilegiaţi şi discriminare. De aceea e nevoie de minciuni.
  3. Vom pune în aplicare cel mai modern program de guvernare, România va cunoaşte dezvoltare economică fără precedent, dar în loc de investiţii, inclusiv în infrastructură, educaţie sănătate, avem parte de scăderea drastică a acestora şi dirijarea banilor spre consum, chiar şi a acelora pe care nu-i are guvernul, dar îi poate fura de la Pilonul II de pensii. Despre punerea în aplicare a programului de guvernare oricum scriu jurnaliştii degeaba: cu trei guverne într-un an numai de aplicabilitatea programului şi de stabilitate politică, economică, socială nu se poate vorbi. Aşa că minţim.
  4. Vom schimba legile Justiţiei pentru a nu mai fi permise abuzurile pentru români, numai că legile schimbate recent n-au nicio legătură cu românii, ci doar cu fruntaşii actualei majorităţi de guvernământ: numai şi numai ei sunt beneficiarii relaxării legislative, alături de alţi infractori şi condamnaţi penal, ca să nu se vadă. Condiţii în care nu ştiu cine ne va mai apăra de hoţi, corupţi, tâlhari. Condiţii în care siguranţa cetăţeanului în propria ţară va fi ameninţată. Însă minţim în continuare.
  5. Vom reforma educaţia, toţi copiii vor beneficia de şcoli moderne, de manuale noi şi calitate a proceselor educaţionale, dar în loc de reformă observăm că nivelul de promovabilitate scade, abandonul şcolar creşte, manuale noi vin târziu sau nu mai vin deloc, bursele se distribuie pe criterii politice, iar specializările în universităţi revin la regulile de dinainte de 1989. Şi la minciuni.
  6. Ni s-a promis creşterea nivelului de îngrijire medicală în spitale şi la medicii de familie, s-au jurat că vaccinarea copiilor se va realiza pretutindeni şi integral, că mortalitatea infantilă va scădea, medicamentele se vor ieftini, dar promisiunile n-au depăşit stadiul gogoşilor electorale: suntem „campionii” UE la toate cele de mai sus. De miile de victime ale accidentelor rutiere nu mai zic. Aşa că minţim şi iar minţim.
  7. Ni s-a promis o integrare mai profundă în UE şi NATO, o politică internă care să sprijine iniţiativele noastre externe, or, în loc de asta, puterea actuală se face luntre şi punte să ne scoată din Uniunea Europeană, chiar dacă poporul român şi-a dorit şi îşi doreşte o şi mai mare integrare. Ba chiar liderii acuză companiile economice internaţionale, UE, NATO că sunt duşmanii României, deşi investiţiile străine se cifrează la multe miliarde de euro… Minciuni după alte minciuni.

Se mai poate vorbi şi despre incompetenţă, greşeli grave de guvernare, de manipulare şi lipsă de patriotism, dar degeaba vorbim, căci nimeni nu mai ţine cont de voinţa şi de doleanţele populare. Egoism şi cinism politic ca acum România nu a mai cunoscut, iar vinovaţii nu pot fi alţii decât aceia aflaţi la guvernare. De aceea mint un întreg popor, pentru a scăpa de responsabilitate. Nu vor scăpa.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: