„Dăruind voi dobândi”, deviza Alcoolicilor Anonimi

La finele săptămânii trecute, respectiv pe 21 aprilie a.c., la Suceava s-a desfăşurat întâlnirea de alegeri a intergrupului A.A. (Alcoolicii Anonimi) Moldova. La ceea ce pe vremea când oarecine ar fi fost cu „mustul în freză” s-ar fi numit „paranghelie”, acum s-au adunat 90 de reprezentanţi ai asociaţiilor „Alcoolicii Anonimi” din Bacău, Botoşani, Iaşi, Piatra Neamţ, Oneşti, Focşani, Galaţi, Roman şi, bineînţeles, Suceava. Tema întâlnirii a fost „Dăruind vom dobândi”, în ideea că dacă îl ajuţi şi pe altul să renunţe la „demonul alcool”, îţi vei face bine şi ţie. Adică n-o să vină să-ţi mai ceară o jumate ca să se dreagă. Că alcoolicii nu mai ţin „la una mică”. Da, am mai scris, diferenţa între beţiv şi alcoolic există. Beţivul este lucid şi bea cât îi permite „animalul”, însă alcoolicul nu mai vede în faţa lui decât băutură. Au spus şi specialiştii că alcoolismul este o boală, însă nu este luată în considerare. În fine, ca să nu se interpreteze cum au făcut-o alţii, voi cita din statutul A.A.: „Alcoolicii Anonimi sunt o comunitate de bărbaţi şi femei care îşi împărtăşesc experienţa, puterea şi speranţa cu scopul de a-şi rezolva problema comună şi de a-i ajuta şi pe alţii să se însănătoşească de pe urma alcoolismului. Singura cerinţă pentru a participa ca membru este dorinţa de a înceta băutul. A.A. nu percepe nici cotizaţii, nici taxe de înscriere: ne finanţăm singuri prin contribuţiile noastre. A.A. nu se afiliază niciunei secte, niciunei formaţiuni religioase sau politice, niciunei organizaţii sau instituţii; ei nu doresc să se angajeze în nicio controversă; nu sprijină şi nu contestă nicio cauză. Scopul nostru este acela de a rămâne abstinenţi şi de a-i ajuta şi pe alţi alcoolici să ajungă la abstinenţă”. Revenind la întâlnirea A.A., vă mai pot anunţa că s-a ales noua conducere a asociaţiei pe Moldova, adică un nou preşedinte şi un vicepreşedinte (ambii din Bacău), un secretar şi un contabil (ambii din Suceava). Să nu se supere cititorii şi să se întrebe de ce nu le dau numele. Care are de înţeles pricepe. Şi încă ceva. Cei care simt că au nevoie de ajutor pot să contacteze A.A. pe adresa de e-mail spera@yahoo.com, www.alcooliicianonimi.ro sau să sune la 0738287354. Vor putea să afle că, din lipsă de spaţiu la Spitalul de la Burdujeni, cei de la A.A. s-au rupt în două. Cei de la „nebuni” sunt Grupul „Speranţa”, iar cei care şi-au făcut sălaş în spatele Bisericii „Sfânta Înviere” („Trei Clopote”) din târg se numesc „Izvorul Tămăduirii”. Deci persoanele care vor să încerce să se vindece de alcoolism au de ales.

În aceeaşi ordine de idei, vă mai anunţ că următoarea întâlnire a alcoolicilor anonimi va avea loc pe data de 4 mai, la Piatra Neamţ, unde se va desfăşura conferinţa reprezentanţilor tuturor grupurilor din România.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: