Proiect cu finanţare europeană de 25,6 milioane de euro pentru reducerea riscului la inundaţii în bazinul râului Suceava

> Ministerul Apelor şi Pădurilor anunţă că proiectul va fi executat în 36 de luni; în prezent se selectează consultantul tehnic

 Ministerul Apelor şi Pădurilor a răspuns unei întrebări adresate de deputatul PNL de Suceava Ioan Bălan privind proiectul „Managementul riscului la inundaţii în bazinul râului Suceava”, care a fost propus de acest minister pentru a fi finanţat cu fonduri europene prin POIM.

Ministerul Apelor şi Pădurilor arată că, în cadrul Programului Operaţional Infrastructura Mare (POIM), este propus acest proiect de investiţie, nota conceptuală fiind avizată în cadrul Comisiei tehnico-economice din MAP în 2 noiembrie 2017.

Sursa citată arată că valoarea totală estimată a investiţiei este de 116.528,067 mii lei, respectiv 25.621 mii euro, inclusiv TVA 19%, urmând să fie executate lucrări la 11 acumulări nepermanente, lucrări de refacere baraj Horodnic I, II şi III; lucrări de corecţie pe torent pe o lungime de 5,5 km, lucrări de împădurire pe 9 ha, supraînălţare dig pe o lungime de 5,18 km, execuţia unui dig pe 1,4 km. Durata de execuţie a lucrărilor este estimată la 36 luni.

„Valoarea şi capacităţile aprobate prin nota conceptuală la nivelul Ministerului Apelor şi Pădurilor sunt estimative, valorile finale fiind stabilite în cadrul studiului de fezabilitate care va fi întocmit conform ghidului solicitantului (Axa prioritară 5, Obiectivul specific 5.1.) la Managementul riscului la inundaţii şi eroziune costieră (aferent POIM)” se arată în răspuns.

Ministerul precizează că în prezent ABA Siret a iniţiat procedura de licitaţie publică în vederea atribuirii contractului de servicii de consultanţă tehnică. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: