Invenţii ale studenţilor doctoranzi de la USV, premiate la Cadet Inova din Sibiu

> În acest an, în cadrul evenimentului a fost comemorat inventatorul sucevean Dorel Cernomazu

 La Academia Forţelor Terestre „Nicolae Bălcescu” din Sibiu a avut loc, în perioada 19 – 21 aprilie a.c., a III-a ediţie a expoziţiei internaţionale studenţeşti dedicate inovării şi cercetării ştiinţifice Cadet Inova 2018, organizată de Forumul Inventatorilor Români şi Oficiul de Stat pentru Invenţii şi Mărci (OSIM).

Potrivit unui comunicat de presă al USV, în cadrul evenimentului au fost expuse 83 de lucrări ale studenţilor din România şi Republica Moldova, Universitatea „Ştefan cel Mare” din Suceava participând cu patru invenţii ale studenţilor doctoranzi, coordonaţi de cadre didactice ale Facultăţii de Inginerie Electrică şi Ştiinţa Calculatoarelor.

USV a obţinut următoarele premii: marele premiu al juriului Cadet Inova 2018 pentru „Sistem de monitorizare a stărilor emoţionale”; medalia de aur cu felicitările juriului Cadet Inova 2018 pentru „Metodă şi instalaţie de control şi manipulare a laptelui”; diploma de excelenţă şi medalie de aur din partea Universităţii de Stat de Medicină şi Farmacie a Republicii Moldova pentru „Sistem de monitorizare a stărilor emoţionale”; diploma de excelenţă şi medalie de aur din partea Universităţii de Stat de Medicină şi Farmacie a Republicii Moldova pentru „Micropompă electro-mecanică de vacuum şi presiune”; premiul special în semn de onoare, recunoaştere şi apreciere a creativităţii ştiinţifice şi originalităţii pentru întreaga activitate inventivă din Universitatea „Ştefan cel Mare” din Suceava, acordat de Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu.

Dorel Cernomazu

Salonul Cadet Inova face parte dintr-o serie de manifestări organizate anual de Academia Forţelor Terestre din Sibiu, sub denumirea Săptămâna Internaţională a Studenţilor, şi comemorează, la fiecare ediţie, o personalitate a inventicii româneşti. Astfel, în 2017 a fost comemorată acad. Ana Aslan, iar în 2018, profesorul şi inventatorul sucevean Dorel Cernomazu, prilej cu care delegaţia USV a prezentat în plen un material dedicat vieţii şi operei inventatorului, dar şi activităţilor în domeniul creativităţii tehnice din universitatea suceveană.

Delegaţia USV a fost formată din şef de lucrări dr. ing. Elena Olariu (conducătorul delegaţiei), dr. ing. Mihaela Poienar, drd. ing. Dumitru Cernuşcă şi prof. univ.dr. ing. Laurenţiu Dan Milici (membru al juriului). (M.T.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: