Atletism, Campionatul Naţional de Alergare Montană

Gabriel Bularda şi Cătălin Tocilă au urcat pe podium în proba juniorilor I

La sfârşitul săptămânii trecute, localitatea Slănic Prahova a fost gazda finalelor Campionatului Naţional de Alergare Montană, competiţie la care au luat startul şi doi atleţi din judeţul Suceava, Gabriel Bularda, pregătit la CSM Dorna Vatra Dornei de Cristian Prâsneac, şi Cătălin Tocilă, pregătit la LPS Suceava de profesorul Toader Flămând.

Cei doi au luat startul în cursa juniorilor I, pe distanţa de 6 kilometri, pe un traseu destul de dificil. Gabriel Bularda a terminat cursa pe locul al II-lea, iar Cătălin Tocilă pe locul al III-lea, primul la 56 de secunde de câştigătorul cursei, Adrian Garcea, iar al doilea la 1 minut şi 56 de secunde de lider. Cei doi atleţi din judeţ, alături de câştigătorul cursei, cu care vor face echipă, au reuşit astfel să se califice pentru Campionatul Balcanic de Alergare Montană, ce va avea loc pe 5 mai, în Serbia, dar şi la Campionatul European de Alergare Montană, ce este programat pe 1 iulie, în Macedonia.

Tot la finele săptămânii trecute şi tot la Slănic Prahova a avut loc şi Crosul Oraşului, competiţie în care Claudia Coştiuc, de la CSM Dorna Vatra Dornei, a câştigat proba de 1.000 de metri la copile I, Robert Kore a luat bronzul la juniori III, iar Denisa Kore a terminat a treia la copile II.

„Mă bucur pentru calificarea lui Gabriel Bularda la cele două competiţii internaţionale. La crosul desfăşurat în aceeaşi zi am fost încântat de evoluţia sportivei Claudia Coştiuc, care creşte de la o cursă la alta, şi cred că va ajunge o mare campioană. Mulţumim încă o dată celor ce ne sprijină şi ne finanţează, Primăria şi Consiliul Local al municipiului Vatra Dornei”, a declarat antrenorul Cristian Prâsneac.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: