Punctul de lucru Rădăuţi al DSP va fi desfiinţat

Directorul executiv al Direcţiei de Sănătate Publică Suceava, medicul epidemiolog Cătălina Zorescu, a declarat, joi, că Punctul de lucru Rădăuţi ce aparţine instituţiei va fi desfiinţat începând cu data de 1 iunie 2018, iar cei 10 angajaţi ai acestuia îşi vor desfăşura activitatea în sediul DSP Suceava.

Zorescu a explicat că Laboratorul Punctului de lucru Rădăuţi nu mai este acreditat şi nici nu îndeplineşte condiţiile necesare reacreditării, iar clădirea în care funcţionează este improprie, fiind nevoie de fonduri pentru reabilitarea construcţiei, care a fost pusă la dispoziţie cu titlu gratuit, în urmă cu mulţi ani, de administraţia locală, iar investiţia pentru realizarea unor lucrări de reabilitare nu s-ar mai justifica.

„Nu va fi afectată activitatea nici cea de monitorizare a calităţii apei, nici cea de diagnostic pentru boli transmisibile, pentru că probele vor fi aduse, în continuare, la Suceava”, a subliniat Zorescu.

Directorul DSP Suceava a precizat că încă de anul trecut s-au iniţiat demersuri pentru căutarea unui alt spaţiu în care să funcţioneze acest laborator, iar Primăria Rădăuţi a oferit două variante de spaţii, însă şi pentru aceste clădiri ar fi fost necesare investiţii mari, pe care „nici Primăria, nici DSP nu şi le permite”.

„Atunci preferăm să investim în Laboratorul DSP din Suceava, să avem un laborator bine pus la punct, decât să ne risipim în mai multe locaţii”, a mai spus Zorescu.

Ea a menţionat că punctele de lucru ale DSP ar fi trebuit desfiinţate încă din anul 2010, însă pentru cel din Rădăuţi s-a obţinut o derogare ce a permis prelungirea funcţionării acestuia, dat fiind specificul şi întinderea mare a judeţului.

Cei 10 angajai ai Punctului de lucru Rădăuţi, printre care un medic de laborator, un chimist, doi inspectori, un şofer şi o îngrijitoare, vor lucra, începând cu data de 1 iunie 2018, la sediul DSP Suceava.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: