Grupul Rădăuţiul Civic – premiat

Grupul „Rădăuţiul Civic” a anunţat, vineri seara, că a fost premiat la Gala Premiilor Participării Publice, un eveniment aflat la a 9-a ediţie, care reuneşte cele mai frumoase poveşti de implicare civică din ţară. Evenimentul a avut loc la Bucureşti, la Muzeul Naţional de Artă, şi a fost organizat de Ce-Re (Centrul de Resurse pentru participare publică).

Sursa citată arată că mesajul ediţiei din acest an – „Activismul te prinde câteodată nepregătit, dar rareori singur” îndeamnă la solidaritate pentru acţiunile civice care nu au vizibilitate în rândul publicului larg şi în mass-media, dar care pe termen lung au impact pozitiv asupra diverselor comunităţi din România.

La nivel naţional, au fost selectate „13 poveşti de implicare civică” între care şi cea de la Rădăuţi.

Premiul „Hub de e-participare la Rădăuţi” a fost acordat pentru eforturile grupului de a aduce cetăţenii mai aproape de autorităţi şi de deciziile care ne privesc zi de zi, respectiv refacerea pro bono a site-ului Primăriei Rădăuţi (www.primariaradauti.ro), publicarea constantă a posturilor din administraţia publică scoase la concurs pentru a stimula competiţia şi meritocraţia în administraţia publică; publicarea în premieră a finanţărilor nerambursabile acordate de autorităţi, urmărirea respectării termenelor de consultare publică pentru deciziile locale, dezvoltarea aplicaţiei mobile e-Rădăuţi (Aplicaţia e-Radauti, prin care sunt transmise notificări cetăţenilor când au loc şedinţe de consiliu local sau prin care cetăţenii pot afla în timp real decizii locale.

„Numele municipiului Rădăuţi s-a rostit aseară la Bucureşti pentru prima dată în cei 9 ani de când există această competiţie. Dedicăm acest premiu tuturor celor fără de care aceste proiecte nu ar fi fost posibile, echipei de voluntari, celor care au investit zeci de ore din timpul lor pentru a aduce municipiul nostru mai aproape de tehnologie, susţinătorilor şi tuturor celor care îşi înţeleg rolul de cetăţeni activi, pentru o societate mai bună. Sperăm ca progresul şi paşii făcuţi în această direcţie (deschiderea şi transparentizarea activităţii autorităţilor publice faţă de cetăţeni) să nu se oprească aici”, subliniază Grupul Rădăuţiul Civic.

„Rădăuţiul Civic” este un grup de iniţiativă apolitic, format în luna iunie 2017, din cetăţeni de toate vârstele şi de toate profesiile, cu misiunea de a dezvolta cetăţenia activă pentru binele comunităţii. Grupul este o platformă de facilitare şi promovare a schimbărilor pozitive în Municipiul Rădăuţi. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: