PSD Suceava 2020

Flash

Ştiu că mă repet, dar în ţara asta nebunia devine mai virală decât ştirile de pe facebook. Efectiv, toţi politicienii României au luat-o razna cu o parte dintre alegătorii lor cu tot. Spre exemplu, tovarăşul ministru al justiţiei care tot evacuează corpuri de clădire din puşcării pe diferite motive. Citez dintr-un comunicat al sindicaliştilor de la Administraţia Naţională a Penitenciarelor:

„Discret, ANP mai evacuează şi alte corpuri de clădiri în alte penitenciare. Încă nu ştim câte-s cu bulină roşie, dar la Penitenciarul Poarta Albă au fost evacuate 3 secţii mai mititele pentru că nu mai prezintă siguranţă. Ceea ce înseamnă că riscăm la finalul acestui an să constatăm că am avut o creştere negativă a numărului de locuri de cazare pentru deţinuţi şi că batista pe care-o ţine pe ţambal Tudorel Toader e una cât se poate de mare. Atât de mare încât acoperă câteva corpuri de clădire – să zicem vreo 20 – care stau să se prăbuşească prin diverse penitenciare”. Bre, mai lăsaţi prostiile. Păi deţinuţii ăia nu sunt acolo pentru bună purtare şi mai şi mănâncă şi se odihnesc pe banii contribuabililor. Sunt clădiri cu risc seismic şi se tem guvernanţii că o să le mai moară dintre votanţi? Se ocupă de asta Liviu Dragnea şi după aia. Dar dacă ţin musai să-i protejeze ar fi o variantă mult mai logică. Să-i pună la muncă să-şi reabiliteze locuinţele temporare. Nu de altceva dar majoritatea se întorc acolo. Iar dacă nu ei, urmaşii lor. Cumva legat de chestia cu pârnăiaşii tot iese unul care ar fi trebuit să facă parte de mult din tagma asta, dar care navighează în continuare prin apele tulburi ale politicii româneşti. A fost căpitan de navă, de partid, de ţară şi acum are imunitate de şparlamentar. Că îl înjură pe Livache nu mă deranjează. Dar ce treabă are el la ora asta, după ce i-a pupat peste tot pe americani şi ni i-a adus pe cap, cu mutarea ambasadei României de la Tel Aviv la Ierusalim. Face şi Dragnea ce ar fi făcut şi el. Dacă s-a dat tonul de la Casa Albă ştie foarte bine că intraţi în horă trebuie să jucăm cum ni se cântă de peste ocean. Şi ca să parcurg mai tot spectrul aşa-zis politic o să-l pomenesc şi pe liberalul Orban. Pe Ludovic al nostru, nu pe Victor că de ăla se ocupă ungurii lui. Nu de altceva, dar îi dau dreptate referitor la proiectul de lege privind stabilirea politicii ţării de către actuala majoritate până în 2040. Citiţi: «Acest proiect de lege trădează un mod de gândire bolnav, infestat de nostalgiile comuniste ale unor oameni care n-au reuşit nici până acum să asimileze în mod real valorile democraţiei. Practic, cetăţenii nu vor mai avea niciun cuvânt de spus, în alegeri, în privinţa direcţiei pe care o urmează România, întrucât tot ceea ce va stabili „Comitetul lui Dragnea” devine obligatoriu pentru orice guvernare va veni ulterior». Ce să mai concluzionez ? Ei bine, fiindcă astăzi e sărbătoare, mi-am adus aminte că ţara noastră este plină de o mulţime de „Gheorghe”, în sensul peiorativ al cuvântului. Celorlalţi care poartă acest prenume de botez le urez să fie sănătoşi.

COSMIN LEAHU

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: