Elevii Colegiului Naţional Militar „Ştefan cel Mare” în cadrul proiectului european Erasmus+ Body

În perioada 8–14 aprilie elevul sergent Loredana Benedekfi, elevul caporal Codrin Olaru şi elevul caporal Adrian Vorobchevici, însoţiţi de profesorul Mădălina Duminică, au participat la congresul organizat în cadrul proiectului european Erasmus+ Body, în oraşul Casalmaggiore din Italia.

Colegiul Naţional Militar „Ştefan cel Mare” din Câmpulung Moldovenesc a implementat proiectul european Erasmus+ „Body Project” începând cu anul şcolar 2015-2016, alături de parteneri din Italia, Franţa, Anglia, Portugalia şi Polonia. Proiectul „Body” abordează prin activităţi diverse şi din diferite perspective importanţa interdependenţei dintre echilibrul mental şi echilibrul fizic şi a consecinţelor ce decurg din această legătură.

Activităţile din proiect, derulate pe o perioadă de trei ani, se adresează elevilor, coordonatorilor de proiect şi managerilor şcolilor implicate şi îmbracă forme diverse: reuniuni transnaţionale, schimburi de elevi între şcoli în baza unor acorduri de învăţare, workshopuri, vizite de documentare, întâlniri cu personalităţi, cursuri, congrese etc.

În cadrul congresului din Italia, elevii ştefanişti au avut parte de o săptămână cu activităţi educative, organizate pe mai multe planuri: prelegeri ştiinţifice, prezentări susţinute de elevii liceului gazdă, activităţi culturale şi sportive, ateliere de lucru şi voluntariat.

Echipajul câmpulungean a participat la activităţi practice de orientare în oraşele Cremona şi Casalmaggiore şi astfel au făcut o incursiune în istoria şi cultura regiunii. Partea cu cea mai mare implicare afectivă şi civică a elevilor militari a fost acţiunea de voluntariat la o fabrică unde sunt angajate persoane cu nevoi speciale.

Cu prilejul Congresului din Casalmaggiore, din cadrul proiectului european Erasmus+ „Body Project”, elevii Colegiului Naţional Militar „Ştefan cel Mare” şi-au dezvoltat competenţele de comunicare în limba engleză şi au făcut un pas înainte spre dezvoltarea sentimentului de apartenenţă la comunitatea europeană. Schimbul de experienţă evidenţiază aspectele comune ale educaţiei şi culturii sportive din şcolile partenere. (GEORGIANA LUPU)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: