Bani pentru funcţionarea cabinetelor şcolare şi dentare din şcolile Sucevei

O sumă de peste 3,2 milioane de lei urmează să fie alocată în acest an pentru funcţionarea cabinetelor şcolare şi dentare din municipiul Suceava, potrivit proiectului de hotărâre de Consiliu Local privind aprobarea Contractului pentru asigurarea unor cheltuieli de personal aferente medicilor, medicilor dentişti, asistenţilor medicali şi a cheltuielilor pentru medicamente şi materiale sanitare pentru baremul de dotare din cabinetele de medicină generală şi dentară din unităţile sanitare de învăţământ.

Potrivit expunerii de motive a primarului Ion Lungu, în Primăria Suceava funcţionează din 2009, în subordinea Direcţiei de Asistenţă Socială, compartimentul de Medicină Şcolară care cuprinde un număr de 11 cabinete de medicină generală, respectiv 10 cabinete medicale şcolare şi un cabinet medical studenţesc, precum şi 8 cabinete şcolare de medicină dentară şi un număr de 61 de posturi, respectiv 60 de medicină şcolară şi dentară şi un post de mediator sanitar.

Astfel, în acest compartiment funcţionează Biroul de medicină şcolară generală format din cabinetele medicale şcolare, din grădiniţe şi cabinetul studenţesc, având 11 posturi de medici, din care unul vacant, şi 35 de posturi de asistent medical, din care unul este vacant şi 4 temporar vacante din motiv că titularele postului sunt în concediu de creştere copil, iar Biroul de medicină dentară este format din cabinetele medicale şcolare şi liceale având 13 posturi de medici, din care două vacante şi un post de asistent medical.

Valoarea totală a contractului pentru anul 2018 este de 3.256.970 lei, incluzând cheltuielile cu salariile şi cheltuieli cu medicamente şi materiale sanitare şi dentare.

„Prin corespondenţa purtată cu DSP Suceava am estimat iniţial un necesar al cheltuielilor de personal de 5.373.945 lei pentru anul bugetar 2018 (ianuarie-decembrie) în baza fundamentării cheltuielilor de personal ce a inclus şi aplicarea prevederilor din Legea-cadru nr.153/2017 cu modificările şi completările ulterioare, suma care includea şi bugetarea posturilor vacante. Ulterior, conform adresei Ministerului Sănătăţii care face referire la drepturile salariale ale personalului existent la nivelul lunii decembrie 2017, am recalculat necesarul de cheltuieli de personal, fără posturi vacante, rezultând suma de 4.475.723 lei”, se arată în expunere.

Lungu mai explică în document că potrivit legislaţiei specifice aplicabile, ordonatorii de credite au obligaţia să stabilească salariile de bază, sporurile, alte drepturi salariale în bani şi în natură prevăzute de lege, să asigure promovarea personalului în funcţii, grade şi trepte profesionale şi avansarea în gradaţii, în condiţiile legii, astfel încât să se încadreze în sumele aprobate cu această destinaţie în bugetul propriu. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: