Amenzi de zeci de mii de lei date de poliţişti prin pieţe şi târguri

La finele săptămânii trecute, Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava a organizat o acţiune pe raza judeţului pe linia prevenirii şi combaterii activităţilor ilicite din sfera traficului cu produse accizabile şi a comerţului neautorizat. Din datele oficiale reiese că au fost verificate 23 de societăţi comerciale, întreprinderi individuale şi persoane fizice autorizate. În cadrul acţiunii au fost aplicate 26 de sancţiuni contravenţionale a căror valoare totală se învârte în jurul sumei de 45.000 lei. De asemenea, spun poliţiştii, au fost confiscate bunuri în valoare de peste 20.000 lei.

Trei persoane ce se ocupau cu contrabanda, identificate în Bazarul sucevean şi la Rădăuţi

Poliţiştii Biroului de Combatere a Fraudelor Vamale Suceava au identificat, în Centrul Comercial Bazar din municipiul Suceava, o localnică de 42 de ani, care efectua acte de comerţ cu diferite bunuri de uz gospodăresc şi care deţinea în interiorul chioşcului, 1.820 bucăţi ţigări de provenienţă extracomunitară şi „Duty-Free” fără documente legale. Produsele din tutun au fost confiscate, în cauză fiind întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă. Ulterior, la un alt chioşc din acelaşi centru comercial, poliţiştii au identificat şi un bărbat de 61 de ani, tot din municipiul Suceava, care deţinea ascunse în mai multe cutii din carton din interiorul chioşcului, 238 de pachete cu ţigări de provenienţă extracomunitară. Ţigările în valoare de circa 3.000 lei au fost confiscate, bărbatul alegându-se şi el cu un dosar penal.

Şi lucrători din cadrul Poliţiei municipiului Rădăuţi l-au identificat într-un bazar din localitate pe un rădăuţean în vârstă de 43 de ani, care efectua acte de comerţ cu produse industriale, dar care, deţinea sub taraba cu mărfuri şi în incinta chioşcului şi 419 pachete cu ţigarete de contrabandă, bunuri despre care acesta a declarat că le-a achiziţionat de la persoane necunoscute, pentru revânzare. Ţigările în valoare de circa 5.000 lei au fost confiscate, în cauză fiind întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: