Construcţia unui supermarket Kaufland în Burdujeni, contestată

Mai multe persoane contestă aprobarea construcţiei unui supermarket Kaufland în Burdujeni, pe Calea Unirii, susţinând că sunt vecini cu parcela pe care ar urma să fie construit magazinul şi că ei intenţionează să construiască un bloc de locuinţe cu 10 etaje.

Potrivit contestaţiei depuse la Consiliul Local Suceava de Doina şi Vasile Vasiliu din Şcheia şi de Maria şi Gavril Iacoban din Suceava, aceştia cer respingerea PUZ pentru construirea unei clădiri cu destinaţia spaţiu comercial de tip Kaufland RO.

Contestatarii arată că sunt proprietari limitrofi ai solicitanţilor şi au demarat procedura în vederea obţinerii certificatului de urbanism pentru edificarea unui bloc de locuinţe.

„Apreciem că edificarea unui obiectiv cu destinaţia de spaţiu comercial de anvergura Kaufland ar fi de natură să ne prejudicieze, practic fiind imposibil de a edifica locuinţe în imediata apropiere a supermarketului”, se arată în contestaţie.

Ei adaugă că au solicitat să se pună în vedere solicitanţilor să întocmească studiul de impact al zonei privind aglomerarea urbană, de trafic, de viaţă, având în vedere specificul autorizaţiei de construcţie şi să obţină acceptul vecinilor, să întocmească documentaţia de specialitate prin respectarea distanţei, zgomotul, umbrirea, modalitatea de colectare a apelor pluviale, a deşeurilor.

Totodată, aceştia susţin că solicitanţii autorizaţiei pentru supermaket s-ar fi intabulat cu o suprafaţă mai mare decât cea deţinută în actele de proprietate.

Compartimentele de specialitate din Primăria Suceava arată că obiecţiile contestatarilor au fost discutate în şedinţa Comisiei tehnice de amenajare a teritoriului şi urbanism desfăşurată în data de 19 aprilie 2018 şi că, în conformitate cu Planul Urbanistic General aprobat al municipiului Suceava, funcţiunea zonei unde se solicită construirea complexului comercial tip Kaufland RO este de zonă industrială.

Totodată, se arată că cei care contestă şi au în proprietate terenul în suprafaţă de 4468 mp, învecinat cu terenul care face obiectul PUZ Kaufland RO, solicită emiterea unui certificat de urbanism pentru construirea unui ansamblu de locuinţe colective de până la 10 niveluri, în aceeaşi zonă cu destinaţie industrială.

„În concluzie, implementarea unor blocuri de locuinţe în această zonă nu este compatibilă cu caracterul zonei. Această situaţie poate fi reglementată printr-o altă documentaţie de urbanism de tip PUZ, avizată şi aprobată în condiţiile legislaţiei în vigoare, în urma concluziilor şi recomandărilor unui studiu de impact”, se arată în răspunsul în care se menţionează că, potrivit legislaţiei, „construcţiile de locuinţe se vor evita a fi amplasate în vecinătatea surselor producătoare de noxe, zgomote puternice şi vibraţii (zone industriale, artere de trafic greu, aeroport)”

În ceea ce priveşte măsurătorile şi intabularea dreptului de proprietate pentru parcelele de teren care fac obiectul PUZ pentru construirea complexului comercial de tip Kaufland RO şi faptul că proprietarii acestor parcele şi-au intabulat dreptul de proprietate cu o suprafaţă mai mare decât suprafaţa deţinută în actele de proprietate, este de competenţa Oficiului de Cadastru şi Publicitate Imobiliară, care avizează astfel de documentaţii, se mai arată în raportul de specialitate.

Totodată, se arată că documentaţia de urbanism PUZ pentru construirea unei clădiri cu destinaţia spaţiu comercial de tip Kaufland RO a parcurs toate etapele privind avizarea documentaţiei, urmând să fie supusă procedurii legale privind transparenţa decizională în administraţia publică, necesară pentru a fi supusă dezbaterii în Consiliul Local al municipiului Suceava. 

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: