Preşedintele K. Iohannis, despre codurile penale:

E inadmisibil ca unele modificări să fie făcute cu destinaţie

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, ieri, că unele modificări ale legislaţiei penale sunt necesare, dar este inadmisibil ca aceste schimbări să fie făcute „cu destinaţie pentru unele persoane care vremelnic ocupă poziţii de decizie chiar în Parlament”.

„Unele dintre aceste modificări sunt necesare, fiindcă este nevoie de o oarecare modificare a legislaţiei, punere în acord cu decizii ale CCR şi, în unele puncte, chiar cu legislaţia europeană. Aceste propuneri sunt bune şi cred că Parlamentul le va prelucra şi va introduce aceste chestiuni. Alte propuneri care au fost făcute – nu vreau să detaliez acum în acest cadru – sunt total inacceptabile şi cred că discuţia parlamentară va revela care trebuie să rămână în discuţie şi care trebuie să iasă din discuţie. Un principiu însă cred că trebuie să îl înţeleagă toată lumea: este inadmisibil ca unele modificări să fie făcute cu destinaţie pentru unele persoane care vremelnic ocupă poziţii de decizie chiar în Parlament” a afirmat şeful statului la Cotroceni, unde a avut o întrevedere cu preşedintele Consiliului de Miniştri al Republicii Italiene, Paolo Gentiloni.

Potrivit Mediafax, Comisia specială pentru legile justiţiei a decis, ieri, reluarea discuţiilor privind modificarea codurilor penale pentru 2 mai, ora 12. Până atunci, asociaţiile de magistraţi vor putea face propuneri privind proiectul de lege.

Pe de altă parte, conform Mediafax, Florin Iordache a negat ieri că vreo modificare adusă codurilor penale l-ar viza direct pe liderul PSD, Liviu Dragnea, susţinând că aceste pachete de legi sunt făcute pentru întreaga societate.

„Legile nu sunt făcute pentru persoane sau pentru o anumită persoană. Legile, atunci când vor fi promulgate, se aplica întregii societăţi. Aceste propuneri care sunt în dezbatere publică se vor modifica, fără îndoială, atât la propunerea magistraţilor, cât şi a universităţilor de drept din cele mai importante oraşe” a declarat Florin Iordache, preşedintele Comisiei de modificare a legilor justiţiei, citat de Mediafax.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, declarase miercuri, la Piteşti, că nimeni nu îi va da înapoi anii pierduţi în procese şi a negat vehement ideea că o modificare a codurilor penale ce urmează să fie dezbătută în Comisia Iordache ar fi cu dedicaţie: „Am auzit şi eu că această prevedere este făcută pentru mine. Nu putem să stăm în continuare în această situaţie în care să ajungem să nu mai luăm în seamă nici măcar deciziile CEDO, care a dat dreptate unui cetăţean sloven. Toate deciziile CEDO sunt obligatorii şi pentru România, nu numai pentru alte ţări. Îmi mai dă cineva anii pierduţi, ceea ce am pierdut din cauza acestui proces politic?”.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: