În timpul controalelor din luna martie ale comisarilor pentru protecţia consumatorilor

64 de amenzi în valoare de peste 100.000 de lei

Comisarul-şef adjunct al CJPC Suceava, Vasile Latiş, a precizat, joi, într-un comunicat de presă, că în cursul lunii martie au fost efectuate 237 de controale, în urma cărora au fost aplicate 31 de avertismente şi 64 de amenzi în valoare totală de 105.300 de lei.

Latiş a spus că acţiunile de control au fost efectuate fie în cadrul tematicilor naţionale şi locale pe diferite categorii de produse, fie pentru cercetarea reclamaţiilor consumatorilor.

El a precizat că din totalul acţiunilor de control 53 au vizat verificarea respectării prevederilor legale la prezentarea şi comercializarea produselor alimentare specifice sărbătorilor pascale, acţiunea tematică fiind prelungită până în data de 6 aprilie a.c. În urma acestor controale au fost aplicate 15 amenzi în valoare de 47.000 lei şi şapte avertismente, printre deficienţele constatate numărându-se lipsa preţurilor, produse expirate sau etichetate necorespunzător.

Latiş a menţionat că alte 60 de controale au vizat verificarea respectării prevederilor legale privind protecţia consumatorilor la comercializarea produselor alimentare şi nealimentare în mediul rural, precum şi în unităţile de alimentaţie publică din mediul rural, iar în urma acţiunilor s-au aplicat 15 amenzi în valoare de 34.600 lei şi şapte avertismente, printre deficienţele constatate numărându-se lipsa preţurilor sau a orarului de funcţionare, produse expirate, produse fără etichetă sau cu etichetă incorectă.

Tot în cursul lunii martie, comisarii suceveni pentru protecţia consumatorilor au desfăşurat 13 acţiuni de control, care au vizat verificarea respectării prevederilor legale la comercializarea articolelor de încălţăminte, fiind aplicate două amenzi în valoare de 4000 lei pentru lipsa pictogramei, respectiv eticheta care indică materialul din care sunt confecţionate aceste produse (părţile încălţămintei, faţă, interior, talpă). (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: