Atletism, Campionatul Naţional de cros juniori

Micii atleţi suceveni bat cu putere la porţile afirmării

Micii atleţi din judeţul Suceava au participat, la sfârşitul săptămânii trecute, la finalele Campionatului Naţional de Cros pentru juniori II, III, copii I, II şi III, care s-a desfăşurat la Botoşani, în pădurea Rediu.

În concursul individual al junioarelor III, câmpulungeanca Maria Talida Sfarghiu, pregătită la CSM Suceava de antrenoarea Erzilia Ţâmpău, a câştigat medalia de aur. Talida s-a remarcat şi-n concursul pe echipe al junioarelor III, unde a luat tot medalia de aur alături de colegele sale, Mădălina Sârbu (locul 5 individual), Georgiana Claudia Ghiuţă (locul 30) şi Beatrice Tocariu (locul 27), ultimele două atlete fiind pregătite la CSM Suceava de antrenorul Silviu Casandra. Tot la junioare III, Anca Moroşan, antrenată la CSM Rarăul Câmpulung Moldovenesc de Erzilia Ţâmpău, a terminat a noua cei 3.000 de metri, cât a măsurat cursa. În concursul copilelor I, Diana Vaman, de la CSM Suceava, a câştigat medalia de bronz în concursul individual. Diana, alături Isabela Lucan (locul 16 individual), Mara Ursachi (32) şi Delia Ocheană (46), a câştigat medalia de aur în concursul pe echipe la copile I. La junioare II, Antonia Bodnariuc, de la CSM Suceava, a terminat pe poziţia a opta, pentru ea acesta fiind un concurs de pregătire, deoarece ea aleargă în proba de 800 de metri, iar aici a avut 4.000 m.

O altă performanţă a fost obţinută de Roxana Vaman, pregătită la Colegiul Naţional „Nicu Gane” Fălticeni de Alin Findanis, sportivă ce a devenit campioană naţională a României la copile III.

Clubul Sportiv Municipal Dorna Vatra Dornei a fost prezent cu mai mulţi sportivi la acest concurs naţional, toţi pregătiţi de antrenorul Cristian Prâsneac. În cursa de copile I, Ionela Claudia Costiuc a condus până la 1.000 de metri, dar a căzut şi s-a ridicat după câteva secunde şi a recuperat mai apoi ajungând din nou pe locul I. Cu 90 de metri înainte de finiş, Ionela s-a oprit şi a stat câteva secunde şi mai apoi a continuat să alerge spre linia de sosire, unde a trecut a patra. După părerea antrenorului Cristian Prâsneac, Ionela Claudia Costiuc şi-a pierdut memoria din cauza ruperii de ritm de la căzătură şi până la a doua oprire şi astfel a pierdut medalia de aur. La juniori III, echipa masculină formată din Ionel Axinte, Robert Kore, Sorin Ilucă, Mihai Moroşan, Ştefan Ciocan şi Răzvan Gavrilă a terminat pe locul 4.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: