Din contra, o viziune foarte clară…

Apă. „În economie, totul conţine apă.“ (Eugen Teodorovici)

China. La automobilele chinezeşti, toate piesele de schimb sunt originale.

Contra. „Nu vom face privatizare de dragul privatizării, ci din contra.” (Nicolae Văcăroiu)

Delir. „Un partid politic este un organism unde se delirează împreună.“ (Theodor Paleologu)

Democraţie. Ce este democraţia? Democraţia este încrederea nefondată în înţelepciunea colectivă a prostiei individuale. Democraţia nu înseamnă numai dreptul de a-i trimite pe toţi în aia a mă-sii, dar şi obligaţia de a pleca acolo, dacă asta vrea majoritatea. Democraţia se bazează pe trei principii: libertatea cuvântului, libertatea cugetului şi înţelepciunea de a nu le folosi pe cele două precedente. Democraţia bagă poporul într-un joc controlat, dar în care poporul nu are controlul asupra jocului. Democraţia este calea de mijloc care trece peste tot şi nu duce nicăieri. Democraţia e ca un şlagăr pe care toţi îl cântă, dar căruia nimeni nu-i cunoaşte textul. Democraţie este atunci când turma de oi crede că îl conduce pe măgar, care e condus şi el. Democraţia este forma politică în care fiecare cetăţean primeşte ceea ce merită majoritatea. Democraţia îţi dă dreptul să înjuri pe cine vrei, dar nu-ţi dă mijloacele să judeci corect înainte de a înjura. Democraţia este ca o barieră: javrele şi jigodiile se târăsc pe sub ea, lupii şi leii sar peste ea şi doar boii şi bivolii se lovesc de ea. Democraţie este atunci când vaca îl alege pe cel care o va mulge. Votul democratic este alegerea între lac şi puţ. Prin vot democratic va fi ales acela pe care bogaţii îl pot manipula. Votul democratic ne garantează că nu vom fi mai bine guvernaţi decât o meritam. Dacă votul democratic ne-ar aduce nouă ceva folositor sau vreo schimbare în bine, nu am mai fi lăsaţi să votăm.

Diaspora. „Ne vom intensifica eforturile în străinătate, unde avem diaspora dezvoltată.“ (Alina Gorghiu)

Epilare. „Nu sunt un Traian Băsescu cu fustă, sunt un Traian Băsescu cu păr.“ (Elena Udrea)

Făraş. „Orice ministru e pe făraş tot timpul.“ (Sebastian Vlădescu)

Gratis. „Statul nu cheltuie bani pe gratis.“ (Vasile Blaga)

Heidegger. „Corneliu Vadim Tudor vrea să ducă partidul spre grupări de gen Jirinovski sau Heidegger.“ (Anghel Stanciu)

Incert. „Nu vreau să fiu preşedintele unui partid care, ca să zic aşa, are un sex incert pe scena politică.“ (Crin Antonescu)

Limite. „A garanta proprietatea înseamnă a limita dreptul omului asupra proprietăţii lui.” (Ion Iliescu)

Logic. „Eu privatizez fiindcă asta înseamnă privatizarea: să privatizezi.“ (Ovidiu Muşetescu)

Maimuţoi. „Avem nevoie de lideri adevăraţi, nu de maimuţoi implementaţi.“ (Marian Vanghelie)

Money. „Tot ceea ce costă bani e costisitor.“ (Gheorghe Nichita)

Omagiu. „Există aici, în această sală, tineri care au murit în revoluţia din decembrie 1989.“ (Viorel Cataramă)

Papagal. „Eu am înţeles că vorbim de afaceriştii adevăraţi. Acest Cocoş e un papagal.” (Gigi Becali)

Paraşută. – Şi dacă nu mi se deschide paraşuta principală şi nici cea de rezervă, cât timp voi zbura până la pământ? – Tot restul vieţii!

Prietenie. „Sunt foarte bun prieten cu domnul Tăriceanu, dar nici nu vreau să-i mai aud numele.“ (Mircea Ionescu-Quintus)

Rezon. „Să nu crezi nimic din ceea ce auzi sau citeşti, nu contează cine a spus-o sau scris-o, chiar dacă am spus-o eu, doar dacă rezonează sau face sens comun cu gândirea ta.” (Budha 563 .Hr. – 483 .Hr.)

Sărac. „Eu sunt pensionar, nu mai sunt nici măcar oligarh.“ (Dan Voiculescu)

Trei. Un poliţist este la pescuit. Pescuieşte vestitul peştişor de aur, dar, fiind prea mic, îl aruncă înapoi în apă. La care peştişorul: – Mi-ai salvat viaţa, poţi să-mi ceri trei lucruri! Poliţistul cugetă ce cugetă şi zice: – Buletinul, permisul şi talonul.

Viziune. „Există o viziune foarte clară a acestui guvern. Şi viziunea spune aşa: România este în impas.“ (Sebastian Vlădescu)

Zero. „Este vorba aici de o spălare de bani fără bani.“ (Viorel Hrebenciuc)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: