Pe 24 aprilie, în cimitirul rădăuţean

Comemorarea aviatorului Vasile Niculescu

Primăria Municipiului Rădăuţi – alături de CJ Bacău, ARPIA Bacău, filiala Rădăuţi a Asociaţiei Cultul Eroilor, de asemenea alături de alte instituţii şi asociaţii din judeţul Suceava – organizează, în cadrul manifestărilor dedicate Centenarului Marii Uniri, comemorarea aviatorului Vasile Niculescu. După cum v-am mai informat, manifestările sunt programate pe 24 aprilie, de la ora 12, la mormântul aviatorului din cimitirul municipal rădăuţean, incluzând şi un ceremonial militar cu participarea elevilor de la Şcoala Militară de Aviaţie, de la Colegiul Militar „Ştefan cel Mare” Câmpulung Moldovenesc şi ale unor aeronave ale Aviaţiei Militare Române. „Este datoria noastră patriotică de a ne cinsti eroii neamului românesc, în onoarea generaţiilor trecute şi spre ştiinţa celor viitoare” a transmis primarul municipiului Rădăuţi, Nistor Tătar.

Potrivit unui comunicat recent al organizatorilor, aceştia se vor reuni la ora 11 a zilei de 24 aprilie în sala CL Rădăuţi, despre importanţa evenimentului urmând a vorbi prof. Ionel Mitrofan. În acelaşi cadru, se va constitui Cercul Cultului Eroilor Şcoala „Gheorghe Popadiuc”. În cimitirul rădăuţean, de la ora 12, stareţul Mănăstirii Bogdana va oficia o slujbă de pomenire, după care vor urma ceremonialul militar, depunerea de coroane, alocuţiuni. (D.L.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: