Bursa generală a locurilor de muncă

> Cele mai căutate sunt calificările de dulgher, fierar betonist, zidar, sudor, prelucrător sticlă la ţeavă, ospătar, bucătar, iar în ceea ce priveşte studiile superioare, căutaţi sunt inginerii cu specializări în calculatoare, construcţii şi mecanică, dar şi economiştii

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Suceava organizează mâine, la Iulius Mall, parter, începând cu ora 10, Bursa generală a locurilor de muncă. Evenimentul are loc simultan în municipiile Fălticeni, Rădăuţi şi Câmpulung Moldovenesc. Potrivit purtătorului de cuvânt al AJOFM, Anca Capverde, până în prezent agenţii economici au anunţat 586 locuri vacante, dintre care 324 de posturi sunt scoase la concurs în Suceava, 65 în Fălticeni, 135 în Rădăuţi şi 62 în Câmpulung Moldovenesc. La manifestare vor fi prezenţi cel puţin 76 de angajatori, 30 confirmând deja participarea la bursa din Suceava, 10 la Fălticeni, 12 la Rădăuţi şi 24 la Câmpulung Moldovenesc.

Cele mai multe locuri vacante sunt în construcţii; comerţ; colectarea şi tratarea deşeurilor; hoteluri şi alte facilităţi de cazare şi prelucrarea lemnului. Printre domeniile nou apărute în acest cadru de mediere se numără silvicultura şi fabricarea autovehiculelor de transport rutier.

Conform Ancăi Capverde, calificările cele mai căutate sunt calificările de dulgher, fierar betonist, zidar, sudor, prelucrător sticlă la ţeavă, ospătar, bucătar, dar şi altele.

În ceea ce priveşte studiile superioare, căutaţi sunt inginerii cu specializări în calculatoare, construcţii şi mecanică, dar şi economiştii, oferta, în acest caz, fiind de 39 de posturi.

Pe de altă parte, Bursa generală din acest an găzduieşte ofertele firmelor care instruiesc gratuit persoanele interesate de domeniul antreprenoriatului şi finanţează idei promiţătoare de afaceri non-agricole în mediul urban. În acelaşi timp, Centrul Militar Judeţean se alătură cu oferta de calificare în „profesia” militară. Participanţii – atât angajatori, cât şi candidaţii – pot solicita orientare în carieră şi informaţii de la consilierii specializaţi în asistare personalizată. Totodată, pe lângă oferte de locuri vacante pe plan local, persoanele interesate vor putea solicita consiliere pentru a obţine un contract de muncă în străinătate, dar şi suport în vederea relocării prin reţeaua EURES a serviciilor publice din Europa.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: