Voi face toate demersurile pentru a apăra ceea ce a mai rămas românilor în România

Preşedintele ALDE Suceava, deputatul Alexandru Băişanu, susţine că va acţiona prin toate mijloacele pe care le are la dispoziţie, parlamentare şi ca cetăţean, să apere ceea ce a mai rămas românilor în România şi că astfel se justifică inclusiv demersul său în ceea ce priveşte Compania Naţională a Uraniului.

Întrebat în legătură cu recentele sale acţiuni în Parlament faţă de Ministerul Energiei, care este condus de un ministrul ALDE, prin care atenţionează asupra falimentării „din pix” a Companiei Naţionale a Uraniului, Băişanu a spus că a făcut aceste demersuri după ce a sesizat pericolul subminării unei componente strategice existente astăzi în ţară.

„Am constatat, din informaţiile primite din diverse surse, că se urmăreşte falimentarea Companiei Naţionale a Uraniului, proces început de Guvernul Cioloş, şi nu pot asista nepăsător cum o componentă strategică a ţării va fi trecută în mâini străine. Indiferent cine este titularul Ministerului Energiei, este de datoria mea să atrag atenţia” a răspuns Băişanu.

El a subliniat că România a fost mult prea mult timp „în genunchi” şi că este timpul ca ţara să stea „în picioare” şi să se comporte ca a şasea putere a Uniunii Europene şi nu ca o colonie.

Băişanu a explicat că din cauză că a stat cu capul plecat, o mare parte din averea ţării a trecut în mâinile străinilor.

„Să dăm doar exemplul Sucevei. Profitul din pădurile noastre îl fac alţii, apele minerale sunt, majoritar, exploatate de firme străine, pungile de gaz natural sunt exploatate de firme străine şi nu mai vorbesc de exploatarea de minereuri polimetalice de la Mănăila pe care noi am închis-o ca nerentabilă şi acum noii proprietari fac milioane de euro. Încă am rămas cu sarea, dar tare mi-e teamă că şi aceasta va deveni nerentabilă în administrarea statului român şi va deveni foarte profitabilă după ce va fi vândută unor străini” a spus Băişanu.

El susţine că România şi românii trebuie să devină mai serioşi în relaţiile cu partenerii.

„Eu cred că ar trebui să fim ceva mai naţionalişti, mai serioşi în relaţiile cu ceilalţi, să le permitem atât cât au dreptul în ţara noastră pentru că am senzaţia că România e o colonie, că totul în România e de vânzare şi noi nu facem nimic decât să asistăm la jocurile unor puteri care exced această ţară şi populaţia ei” a spus Băişanu.

Reamintim că Alexandru Băişanu a cerut ministrului Energiei, Anton Anton, demiterea tuturor celor implicaţi în falimentarea „din pix” a Companiei Naţionale a Uraniului şi închiderea minei de la Crucea care va afecta puternic această zonă.

„Pentru a proteja interesul strategic al României şi menţinerea ciclului nuclear integrat, sprijinul dumneavoastră este esenţial şi garantează deblocarea acestei situaţii ce nu mai suportă amânări pentru a nu afecta grav securitatea şi siguranţa sistemului energetic naţional. Vă solicit demisia tuturor persoanelor care se fac vinovate de toate aceste lucruri”, a arătat Alexandru Băişanu într-o interpelare adresată ministrului Energiei. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: