Partidul Verde Suceava:

Discrepanţele salariale uriaşe create în sistemul sanitar produc intrigi între salariaţi

> Situaţia a fost generată de faptul că cei de la guvernare sunt rupţi de realitate

Preşedintele Partidului Verde Suceava, Dan Acibotăriţă, susţine, într-un comunicat de presă, că creşterile salariale pentru medici sunt meritate, dar el consideră că au fost create discrepanţe majore între angajaţii aceluiaşi sistem, pentru că în spitale nu sunt angajaţi doar medici.

„Medicii, cu actualele lefuri, care pleacă de la 3.000 de euro şi ajungând chiar la 10.000 de euro pe lună, inclusiv cu gărzi, nu au de ce să se mai plângă. Nu mai au dreptul să mai stea cu mâna întinsă. Din punctul nostru de vedere, al verzilor suceveni, doctorii îşi merită pe deplin aceste lefuri, iar dacă şi le-au primit, să aibă respect, bun-simţ pentru semenii lor” susţine liderul PV Suceava.

El subliniază însă că într-un spital, în afară de medici, mai lucrează asistente, infirmiere, liftieri, ingineri, bioingineri, economişti, tâmplari, electricieni, instalatori şi alte categorii de personal care, din nefericire, nu au primit lefuri crescute, ba, mai mult, le-au fost şi tăiate, iar discrepanţa creată cu noua salarizare este enormă, de zece ori, ba chiar mai mult.

„Partidul Verde filiala judeţeană Suceava crede că Olguţa Vasilescu, Liviu Dragnea, Călin Constantin Anton Popescu-Tăriceanu, autorii actualei salarizări din sănătate, sunt fideli ceaiului de mac, făcându-i să nu mai interacţioneze cu realitate. Prin diferenţierile uriaşe ale salariilor din sănătate s-au creat intrigi între angajaţi, iar cei cu drepturi mici sunt discriminaţi. Rolul unui social-democrat este de a-i proteja pe cei de jos, iar ceea ce face Dragnea, când bea ceaiul de mac cu Olguţa Vasilescu, este contrar” a subliniat Dan Acibotăriţă. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: