„Am vrut ceva de suflet”

Interpreta Angelica Flutur a lansat, alături de taraful Florin Mucea, un colaj live cu „huţulci” şi „Bătrâneasca de la Bilca”

Interpreta de muzică populară Angelica Flutur a lansat recent, alături de taraful Florin Mucea, un colaj de melodii din Bucovina. Proiectul reprezintă o premieră pentru zona Bucovinei, după cum ne-a spus Florin Mucea, fiul regretatului rapsod Vasile Mucea, fiind un colaj înregistrat 100% live cu taraful, alături de o echipă întreagă de profesionişti.

„Am ales să fac acest colaj deoarece am avut o relaţie foarte frumoasă cu regretatul rapsod Vasile Mucea, de la care am învăţat foarte multe lucruri legate de cântec, de cântat şi de alegerea repertoriului” a mărturisit Angelica Flutur pentru News Bucovina.

Realizat împreună cu Florin şi Vasilică Mucea, Aurel Sfirschi (trompetă), Iliuţă Hariuc (tobă) şi Vasile Bădeliţă (fluier), acest proiect exprimă prin „Bătrâneasca” şi „Huţulca” frumuseţea folclorului bucovinean.

„«Huţulca» este un cântec care mă reprezintă şi pe care îl cânt cu toată inima şi tot sufletul, şi de aceea am ales să fac un colaj live cu huţulci şi vestita bătrânească de la Bilca a regretatului rapsod Vasile Mucea” a mai spus Angelica Flutur.

Ea a mai adăugat că nepotul rapsodului, Vasilică Mucea, duce mai departe măiestria interpretării la vioară şi că „aşa cum cântă Vasilică această «bătrânească», nu prea mai cântă nimeni”, acesta fiind şi unul dintre motivele colaborării. „Ei au un stil aparte de a interpreta bătrâneasca şi huţulcile” a spus Angelica Flutur.

Ea a menţionat că în acest colaj sunt mai multe huţulci şi că una singură este din repertoriul său, celelalte fiind din repertoriul interpretei Adriana Bucevschi şi a regretatului Nelu Huţu.

„Omul îşi doreşte să te audă cântând live în primul rând. La evenimentele private nu voi cânta niciodată cum cânt la un spectacol, cu negativ, cu piese întrerupte. La un spectacol trebuie să faci spectacol. La o nuntă omul vrea să joace, măcar 15-20 de minute, dacă nu mai mult. De aceea mi-am dorit să înregistrez live. Am vrut ceva de suflet” a mai spus Angelica Flutur.

 „Angelica are stilul acesta al nostru, al Bucovinei. Bătrâneasca, Huţulca au ceva aparte, au o mare legătură cu natura, cu locurile, cu oamenii. Tatăl meu a apreciat-o extraordinar şi ne-am potrivit foarte bine la cântat” a mărturisit Florin Mucea.

El a menţionat că „Bătrâneasca” este una dintre melodiile de suflet ale bucovinenilor, dar şi ale românilor de peste graniţă. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: