O fetiţă de 7 luni a murit ca urmare a complicaţiilor respiratorii cauzate de rujeolă

> Acesta este al doilea caz de deces înregistrat în judeţ de la începutul anului din cauza acestei boli

 Directorul executiv al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Suceava, medicul Cătălina Zorescu, a informat, ieri, într-un comunicat de presă, că o fetiţă în vârstă de 7 luni din mediul rural al judeţului, care era diagnosticată cu rujeolă, a murit săptămâna trecută, în a cincea zi de la internarea în Spitalul Judeţean de Urgenţă Suceava, ca urmare a evoluţiei nefavorabile şi a complicaţiilor respiratorii cauzate de rujeolă.

„Copilul a decedat ca urmare a evoluţiei nefavorabile şi a complicaţiilor respiratorii cauzate de rujeolă, în a cincea zi de la internare, în ciuda acordării celor mai bune servicii medicale” precizează Zorescu.

Ea a declarat că sugarul nu avea vârsta recomandată pentru a fi vaccinat antirujeolic.

„Nu cunoaştem cu exactitate sursa de îmbolnăvire, dar atragem din nou atenţia, şi pe această cale, asupra faptului că este necesară vaccinarea tuturor copiilor începând cu vârsta de 9 luni” a spus medicul epidemiolog.

Autorităţile sanitare sucevene recomandă părinţilor cu copii cu vârsta mai mică de 9 luni să evite, pe cât posibil, prezenţa în locuri aglomerate, contactul cu copii mai mari şi nevaccinaţi, dar care pot transmite boala.

Directorul executiv al DSP Suceava mai precizează că în judeţ s-au înregistrat de la începutul anului peste 100 de cazuri de rujeolă, iar în ultima perioadă s-a constatat chiar o uşoară creştere a numărului de îmbolnăviri.

„Rujeola este o boală cu transmitere aerogenă, cu grad de contagiozitate de peste 99% în populaţiile receptive (nevaccinate), ce poate avea o evoluţie gravă, în special la copiii cu vârstă mică, de aceea vaccinarea antirujeolică este singura metodă de prevenţie” a subliniat medicul Cătălina Zorescu.

Acesta este al doilea caz de deces cauzat de rujeolă înregistrat în judeţul Suceava de la începutul acestui an. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: