Explozie de autorizaţii de construire la început de 2018

În luna ianuarie a.c., în judeţul Suceava au fost eliberate 123 de autorizaţii de construire pentru clădiri rezidenţiale, cu 26,3% mai puţine în raport cu luna precedentă, însă cu o creştere de 43% faţă de luna ianuarie a anului anterior. Astfel, în judeţul nostru s-au înregistrat 6,1% din totalul autorizaţiilor pentru clădiri rezidenţiale eliberate în prima lună a anului la nivel naţional, cel de 2.009 de autorizaţii. Potrivit datelor oferite publicităţii zilele trecute de Direcţia Judeţeană pentru Statistică, din acest punct de vedere Suceava se află pe a doua poziţie în regiunea de dezvoltare nord-est, cu 29,4% din totalul autorizaţiilor eliberate pentru construirea de clădiri rezidenţiale, depăşit fiind de Iaşi, cu 30,9%. În ordine, în clasament urmează judeţele Bacău (15,1%), Neamţ (10,8%), Vaslui (7,4%) şi Botoşani (6,5%).

Pe de altă parte, în trimestrul al patrulea al anului 2017, în judeţ au ajuns în stadiul de finalizare 710 locuinţe, în creştere cu 208, respectiv cu 41,4%, faţă de trimestrul al treilea, dar în scădere cu 17 locuinţe comparativ cu trimestrul omolog al anului anterior (-2,3%). Conform Buletinului statistic pe luna decembrie 2017 al Direcţiei Judeţene de Statistică Suceava, cele mai multe locuinţe, adică 580 (81,7%), au fost recepţionate în mediul rural. Analiza pe surse de finanţare relevă că, în intervalul 1 ianuarie – 31 decembrie 2017, 99,8% din locuinţele terminate au fost realizate din fonduri private, respectiv cu banii populaţiei, executate fiind în regie proprie. Diferenţa de 0,2%, o reprezintă locuinţele ridicate cu subvenţii bugetare.

Tot potrivit Direcţiei Judeţene pentru Statistică, în 2017, în judeţ s-au eliberat 2.451 de autorizaţii de construire pentru clădiri rezidenţiale, cu 14,2% mai multe comparativ cu anul 2016.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: