Suceava reintră în cercul vicios al lucrărilor de reabilitare a sistemului de termoficare

> Anul trecut, de la bugetul de stat a fost prevăzută suma de 7 milioane de lei, însă banii nu au venit în totalitate şi la timp, iar executantul Consix a sistat lucrările şi le-a trecut în conservare > În Zamca, săpăturile şi reparaţiile la conducte s-au încheiat, însă peste iarnă locuitorii cartierului au rămas în noroaie

Municipiul Suceava are alocată pentru 2018, în cadrul Programului „Termoficare 2006-2020. Căldură şi confort”, o sumă de 5,34 de milioane de lei. Anunţul a fost făcut de primarul Ion Lungu, ieri, într-o conferinţă de presă, edilul-şef precizând că firma Consix Bucureşti, câştigătoarea licitaţiei organizate încă din anul 2017, a primit ordinul de reluare a intervenţiilor.

„Am dat ordin de reluare a lucrărilor de către societatea care le-a făcut şi anul trecut, dar care nu au fost finalizate din cauza lipsei de finanţare. Le vom continua şi în acest an, inclusiv cu bani care vor veni de la Bucureşti” a declarat şeful executivului.

De precizat este că, la finele primăverii trecute, în programul de modernizare au fost cuprinse punctul termic Obcini IV, cu circa 2,7 km de conducte; punctul termic Zamca – aproximativ 2,1 km de reţele; punctul termic de pe strada Ion Vodă Viteazu – cu 115 de metri de conducte. Pentru 2017, Primăria Municipiului Suceava a avut aprobată, prin programul guvernamental amintit, suma de 7 milioane de lei, însă banii nu au venit în totalitate şi la timp, iar Consix a sistat şi trecut în conservare lucrările din Obcini. În Zamca, săpăturile şi reparaţiile la conducte s-au încheiat, însă peste iarnă locuitorii cartierului au rămas în noroaie.

Potrivit primarului, pentru început, accent se pune pe aducerea infrastructurii rutiere la starea iniţială, respectiv pe asfaltarea străzilor Ion Neculce, Grigore Ureche şi Vişinilor, şi pe continuarea intervenţiilor de la sistemul de transport şi distribuire a agentului termic din cartierul Obcini.

„O prioritate pentru noi este asfaltarea străzilor din cartierul Zamca, acolo unde s-a intervenit. Vom face acest lucru cât mai repede posibil, pentru că, deja, se pornesc staţiile de asfalt. De asemenea, vor fi continuate şi finalizate lucrările de reabilitare a sistemului de termoficare din cartierul Obcini” a reliefat Ion Lungu.

În acest sens, pe lângă fondurile alocate de la bugetul de stat, din veniturile proprii ale municipiului Suceava, pentru reabilitare este prinsă, în bugetul pe anul 2018, suma de 2,7 milioane de lei. În 2016, suma de 8,37 de milioane de lei, aprobată în cadrul programului guvernamental „Termoficare 2006-2020. Căldură şi confort”, s-a întors la bugetul de stat, deoarece procedurile de licitaţie şi de semnare a contractului de execuţie s-au întins până în luna decembrie, când, practic, nu s-a mai putut lucra.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: