Pentru reintroducerea legalităţii în CECCAR, dar şi pentru rediscutarea cotizaţiilor

Expertul contabil Filip Şerban solicită organizarea unei adunări generale extraordinare CECCAR la Suceava

Expertul contabil sucevean Filip Şerban a solicitat, miercuri, colegilor din Corpul Experţilor Contabili şi Contabililor Autorizaţi din România (CECCAR) strângerea de semnături pentru organizarea unei adunări generale extraordinare la Suceava, pentru reintroducerea legalităţii în CECCAR şi pentru rediscutarea nivelului cotizaţiilor, pe care le consideră „sălbatice”.

Filip Şerban a explicat într-o conferinţă de presă că punctul iniţial de pornire a tuturor relelor din CECCAR este conferinţa naţională extraordinară organizată la Braşov, la care au fost luate mai multe decizii cu caracter secret, ele nefiind publicate, potrivit legii, în Monitorul Oficial.

Potrivit acestuia, unul dintre punctele conferinţei de la Braşov a fost şi stabilirea indemnizaţiilor de conducere pentru persoanele alese. Nici această hotărâre nu este publicată în Monitorul Oficial, iar, pe surse, unii au spus că indemnizaţia s-a stabilit la 12.000 de lei pentru preşedinte CECCAR România, iar alţii la 12.000 de euro. Pentru preşedinţii de filială, se pare că s-a aprobat o indemnizaţie de 3.600 de lei.

„Aceste indemnizaţii sunt achitate din banii membrilor CECCAR şi trebuie prezentat un raport asupra modului în care sunt consumaţi aceşti bani” a spus Filip Şerban, care se consideră trădat de conducerea CECCAR Suceava, care nu acţionează în interesul membrilor filialei, ci doar pentru o indemnizaţie de 3.600 de lei.

„Din punctul meu de vedere, nu se poate să îţi minţi colegii pentru 3600 de lei. Eu mă simt trădat, minţit, batjocorit şi pentru motivul acesta” a spus expertul contabil sucevean.

El a salutat însă colegii experţi contabili din filială care au dat dovadă de spirit civic şi de curaj, în condiţiile „în care toată ţara stă ascunsă pe sub mese” şi au înfruntat o realitate votând ca ceea ce Filip Şerban a prezentat în adunarea generală să fie prezentat conferinţei naţionale.

„Fac apel ca, în perioada următoare, să strângem semnături pentru organizarea unei adunări generale extraordinare la Suceava, care să aibă pe ordinea de zi reintroducerea legalităţii în CECCAR. Primul punct care să fie menţionat este luarea în discuţie a cotizaţiilor în CECCAR. Din punctul meu de vedere, CECCAR, ca organism profesional, are cele mai sălbatice cotizaţii între toate organismele profesionale, economice, juridice şi de orice altă natură” a spus Filip Şerban.

El a arătat că la nivel naţional CECCAR are 40.000-50.000 de membri care cotizează anual; el crede că aceste cotizaţii ar trebui să fie cele mai mici, pentru că sunt mulţi membri.

„Aceste cotizaţii sunt sălbatice. În cazul unei societăţi comerciale, se achită o sumă pentru societate de 700 de lei. Dacă sunt asociat în societate, mai plătesc o sumă de 600 de lei, iar dacă mai vreau să desfăşor activitate de expertiză contabilă, mai trebuie să plătesc 500-600 de lei. La toate aceste cotizaţii fixe se adaugă cotizaţia variabilă” a spus Filip Şerban.

El a adăugat că, adunând toate aceste cotizaţii, el a plătit, anul trecut, între 3500 şi 4000 de lei şi crede că pentru suma aceasta nu trebuie să fie bătaia de joc a conducerii CECCAR.

„Vreau să se transparentizeze aceste relaţii, aceste colaborări între membrii CECCAR, pentru că toţi au acelaşi nivel de participare în cadrul asociaţiei profesionale şi nu vreau să fie minţiţi” a mai declarat expertul contabil.

El a mai spus că hotărârea privind stabilirea indemnizaţiilor conducerii CECCAR nu a fost publicată în Monitorul Oficial şi nu este opozabilă membrilor CECCAR. Prin urmare, solicită în mod public cenzorului să facă un raport ca toate indemnizaţiile primite în baza unor documente nepublicate şi ilegale să fie returnate membrilor CECCAR, pentru că banii sunt ai membrilor CECCAR.

„Membrii CECCAR trebuie să capete curaj şi trebuie să ceară şi să li se explice modul în care sunt consumaţi banii cu care ei cotizează an de an” a spus Filip Şerban.

El a mai adăugat că este indignat de modul în care sunt folosiţi banii membrilor CECCAR.

Astfel, potrivit lui, la Conferinţa Naţională CECCAR ce se va desfăşura la Alba Iulia în acest weekend sunt prevăzute lucrări doar în data de sâmbătă, între orele 10-13. El a spus că acest interval orar nu ajunge nici pentru prezentarea materialelor de pe ordinea de zi, iar pentru dezbatere nu se alocă nimic.

„Dacă nu vrei să dezbaţi nimic, să suporte cazare cine a organizat asemenea aiureală. Dacă vrei să vizitezi Alba Iulia, te duci pe banii personali, nu pe banii membrilor CECCAR. Membrii CECCAR trebuie să solicite justificarea corectă a banilor pe care îi dau în fiecare an” a mai spus Filip Şerban. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Un comentariu

  1. nu stim daca persoana domnului fillip este cea mai abilitata sa faca asemenea analize. pe unde a lucrat a facut altii analiza activitatii lui, si nu a fost pe masura asteptarilor.Pozitia de salariat al ceccar este incompatibila cu cea de critic a ceccar.Se vede ca a picat in plasa ca pestele, si deja a pierdut serviciul din cadrul CECCAR. SALARIUL LUI CA AUDITOR DE CALITATE A FOST TRANSPARENT ? DE CE NU LA PUBLICAT SINGUR PE SURSE PUBLICE DE INFORMARE CA ESTE TOT DIN COTIZATIILE MEMBRILOR CECCAR.? NU ESTE ACEST DOMN FILIP IN MASURA SA APRECIEZE ACTIVITATEA PRESEDINTILOR DE FILIALA SI DACA TREBUIESC REMUNERATI SA NU. EU CONSIDER CA NIMENI NU TREBUIE SA MUNCEASCA GRATUIT. IN SPATELE ACESTUI DOMN NAIV SUNT INTERESELE ALTOR ,,PERSONALITATI ”.TREBUIA SA-L PREOCUPE LEGALITATEA ATUNCI CAND LUCRA LA STAT, INAINTE DE A AJUNGE LA CECCAR, STIM NOI DESPRE CE ESTE VORBA……

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: